Győr és környéke

2019.08.02. 08:20

Már több mint 250 tonna betonacélt építettek a Petz-kórház mellett épülő parkolólemezbe - fotók, videó

Földszint plusz kétszintes parkolólemez épül, összesen közel 360 férőhellyel.

kisalfold.hu

2019. augusztus 1. - 2000 köbméter betont használtak fel eddig


Az új parkolólemez monolit vasbeton szerkezetből áll majd, vagyis a betont a helyszínen öntik a készülő épületbe. Az alap kész, már a földszint feletti födém második ütemén dolgoznak a szakemberek. A pilléreket, a vasbetonfalakat, a betonacél elemeket folyamatosan szerelik és zsaluzzák. A munkát két óriási daru segíti.

Fotók: Cseh Róbert


2019. július 17. - Épül a győri Petz-kórház melletti parkolólemez - itt tartanak a munkálatok


Amint arról beszámoltunk, a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház mellett földszint plusz kétszintes parkolólemez épül, a korábbiakhoz képest mintegy 180 új, összesen közel 360 férőhellyel.

[connected id="2599432" position="full"]

A West Hungária Bau Kft. építi meg a parkolólemezt, a munkák tavasszal kezdődtek, a tervek szerint 2020 márciusára végeznek.


Eldőlt az is, mennyit kell majd fizetni a parkolásért: a győri közgyűlés döntése alapján a III. díjövezetbe sorolták, itt a díj hétköznapokon 100 forint óránként, a hétvégi parkolás pedig ingyenes.

Épül a győri Petz-kórház melletti parkolólemez - 2019. július. Fotók: Cseh Róbert


A tetőn egyébként napelemek lesznek, terveztek oda elektromosautó-töltőt; liftet és biztonságos kerékpártárolókat is. A Modern Városok Program egyik fontos beruházása ez, amely sok éve húzódó, s egyre feszítőbb problémára lesz (stílszerűen) gyógyír.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!