Győr és környéke

2016.11.21. 13:00

Már áll a hatalmas karácsonyfa Győrben a Széchenyi téren - fotók

Felállították a győri Széchenyi téren a mindenki karácsonyfáját, egy gyönyörű, 11 méteres normand fenyőt.

kisalfold.hu

A fát Kónyból hozták, Nagy Csaba a Győr-Szol kommunikációs menedzsere szerint ez kiemelkedően szép volt a sok szép győri - és néhány Győr környéki - felajánlás között.


A tulajdonos Büki Judit 20 éve ültette a Szilban vett csemetét, amely - saját megfogalmazása szerint - együtt vált nagykorúvá Judit két fiával, a 20 éves Ákossal és a 18 éves Balázzsal. "Nem volt szívünk kivágni, de most már gondot okozott volna, annyira terebélyes. Nagyon sok emlékünk kötődik hozzá, és nagyon sokat tudna mesélni azokról, akik már nincsenek köztük, s akik azóta születtek" - mondta Büki Judit.


 

Kónyban kivágták, majd Győrben felállították a város karácsonyfáját




A fenyőt tegnap reggel daru emelte a magasba és repítette át a kerítésen át a platóra, ehhez a Győr-Szol gépének a szomszédok telekre kellett állni, mert Bükiéknél nem fértek a fenyőhöz. A legszebb karácsonyfa mellett még 40 mindenki karácsonyfáján gyúlnak fel a fények pénteken, s új helyszínt jelent idén a győrszentiváni Molnár Vid művelődési ház udvara és a Nagy Imre-Lajta út kereszteződés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!