Győr és környéke

2016.05.07. 17:58

Magyarország, motorország! - felvonultak Győrben a vagányul szelíd motorosok

Ezen a hétvégén tizennegyedszer találkoznak a motorosok Győrújbaráton, a győri motorosok által szervezett rockfesztiválon és nemzetközi találkozón. A bulin eddig több ezren megfordultak, a szombat délutáni motorosfelvonulás alatt a baráti hegyekben lakók a házaik elé vonultak.

Sudár Ágnes

„Hetvennyolcban egy Simsonnal indultunk neki a Balatonnak. Akkor még ketten" – mondja a motorjára méltán büszke Katona József, akiről az is kiderült nagyon hamar, hogy motoros berkekben ő a „Kakaskirály". „Csibézünk, azért" – teszi hozzá felesége, Erzsi, aki tizenkét éve, ötvenedik születésnapjára kapta meg a saját motorját. Megfertőzte ez a világ, ez az érzés. Azóta nem „csak" a hátsó ülésen ül, hanem férje oldalán érkezik például Győrújbarátra.


„Ez egy olyan világ, ahová jó tartozni, s évente egyszer jó találkozni a barátainkkal." Kérdésünkre, hogy veszítettek-e el barátot az utakon, azt mondja, nem. „A motorozás nem a vagánykodásról kell, hogy szóljon."

 

Felvonultak Győrben a vagányul szelíd motorosok. Fotók: H. Baranyai Edina


A győri motorosok által szervezett találkozó minden évben sikeres, idén is az. Az egyik főszervező, Kukori elmondása alapján ötezer látogatójuk akadt a négy nap során, s ami talán a legfontosabb: sehonnan nem kaptak rossz hírt, hogy az egyik fesztiválozó nem érkezett meg, mert baj érte. 

Még nincs vége a bulinak, a motorostalálkozó szombati programja: 

16.00: kaszkadőr show

18.00: Paranoid

20.00: Kalapács-Rudán

22.00: Ismerős Arcok

00.00: Zorall Erotic Show

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!