Győr és környéke

2015.08.26. 14:08

Lezárták a körforgalmat Győrben - Ha elkészül kétsávos lesz a nádorvárosi temetőnél a körforgalom

A 150 millió forintos beruházás az év végére fejeződik be, addig lezárásokra számíthatnak az autósok.

kisalfold.hu

Dugóban ül a nádorvárosi temetőnél? Küldjön fotót! [email protected]




Péntek - Kivitelezési munkálatok miatt forgalomtorlódás várható

A 83. sz. főút belterületi szakaszán, a Szauter Ferenc utca – Nagy Imre út kereszteződés korszerűsítési munkálatai miatt szeptember 4-én a teljes körforgalmat érintően forgalomkorlátozás lesz.

A kivitelező várhatóan reggel 7 órától a körforgalom ágain marási munkálatokat végez.

Korábban - Lezárják, de jobb lesz – Az autósok egy sokkal jobb csomópontot kapnak az év végére

A Nádorvárosi köztemető előtt, a Szauter Ferenc utca – Nagy Imre út kereszteződésében meglévő körforgalmat kétszer két sávosra bővítik. A 150 millió forintos beruházás az év végére fejeződik be, addig lezárásokra számíthatnak az autósok. A csomóponton naponta 32 ezer jármű halad át.

A nádorvárosi köztemető előtt a 90-es évek végén épült ki a jelenleg is működő, egysávos körforgalom. Az áthaladó autók száma  az elmúlt évtizedek alatt azonban  jelentősen megnőtt,  naponta már több mint 32 ezer gépjármű hajt át a körforgalmon. A reggeli és a délutáni csúcsidőben jelentős a torlódás, ezért bővítik ki kétsávosra a körforgalmat. 

Kétsávos lesz Győrben a nádorvárosi temetőnél a körforgalom



A beruházásról Kara Ákos, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára, győri országgyűlési képviselő és Loppert Dániel, a NIF Zrt. kommunikációs igazgatója számolt be szerdán. Számunkra a legfontosabb, hogy „a fejlesztést követően, az év végétől a közlekedők gyorsabban, biztonságosabban haladhatnak át ezen az úgynevezett,  turbókörforgalmon" – mondta Loppert Dániel. Hozzátette: „Az elhasználódott, összetöredezett burkolati részeken teljes pályaszerkezet-cserét végeznek, a közvilágítást korszerűsítik, új buszöblöket alakítanak ki. A Nagy Imre utcát beszűkítettük a belváros felőli jobb oldalon, szeptember második felében  várhatóan lezárjuk a teljes körforgalmat, azonban a temető megközelítését folyamatosan biztosítani fogjuk. A munkálatok a szegélyek átépítésével, a szélesítéséhez szükséges területek földmunkáival már el is indultak. A terelésekről, lezárásokról rendszeresen tájékoztatni fogjuk a lakosságot."

– Ezzel a fejlesztéssel 150 millió forint értékű beruházás érkezik Győrbe – emelte ki [namelink name="Kara Ákos"].

A  beruházás 85 százalékát  uniós pénzből,  15 százalékát hazai forrásból állják.


Ilyen volt...

Ilyen volt...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!