Győr és környéke

2018.01.24. 16:16

Levelet írt, kifizeti a kacsákat a kutya gazdája Tápszentmiklóson

Régen látott, szimpatikus levelet írt a polgármesternek a gazda.

kisalfold.hu

Itt olvashattak arról a problémáról, amit egy kutya okozott a háztájit tartó falubelieknek, de magának a gazdájának is.


Kovács József, a község  polgármestere már az első cikkben is jelezte, hogy a perdöntő felvétel után és okán nincs is vita abban, hogy melyik kutyáról van szó, s a tulajdonos kártalanítani fogja a baromfitartó falubelit. 


Kovács József hétfőn írásos választ kapott a kutya gazdájától, amelyben az illető leírja: „Mikor tudomásomra jutott a sajnálatos eset, a lehetőségeim szerint megpróbáltam a károsultat megkeresni, de mivel kiküldetésben voltam, így nem tudtam személyesen felkeresni őket. Csütörtökön el tudtam intézni, hogy hamarabb hazamenjek, így amikor hazaértem, első utam a károsulthoz vezetett, és természetesen kép nélkül is el kellett fogadnom volna a tényt, hogy a kutyám megkárosította őket. Eddig is, ha gond volt vele, azonnal megpróbáltam orvosolni, sajnos mindig talált lyukat, ahol kibújhatott. És ez most sem volt másként."


A levél így folytatódik: „A kutyám közepes testű, játékos eb, mindig is játékra volt nevelve, a faluban élő gyerekek is ismerik, bármikor megsimogathatják a kerítésen keresztül is. Sokszor látnak futni vele, mivel tudom, hogy szereti megkergetni a vadon élő állatokat, terepen is mindig futószáron tartom a problémák elkerülése végett. A termete miatt ijesztő lehet, és tudom, hogy már korábban is voltak vele gondok. Természetesen nagyon sajnálom a történteket, és mindent elkövetek, hogy ez ne forduljon ismét elő. Ivartalanítását is intézem, emellett felveszem a kapcsolatot több kutyaoktatóval. Nagyon remélem, a károsultat is a lehetőségekhez mérten teljes mértékben kármentesíteni tudom, bár tudom, hogy az ijedséget, a hirtelen jött anyagi kárt nehéz. Eddig is mindent meg lehetett velem beszélni, ezután sem fogok elbújni, kistelepülésen mindenkinek arra kell törekedni, hogy jó viszonyt alakítson ki." 


A régen látott, szimpatikus levéllel a történetet  lezártnak tekinthetjük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!