Győr és környéke

2019.07.17. 11:49

Letörte a Baross úti párakapu csatlakozását egy autós Győrben - fotók, videó

A járókelők megtapsolták a hibát elhárító szerelőket.

kisalfold.hu

Letörte a Baross úti párakapu csatlakozását egy gépjármű szerdán délelőtt. A vízmű diszpécserszolgálatát elsőként fél tíz előtt pár perccel egy környékbeli lakó értesítette, aki otthonából látta, hogy a második emeletig tör fel az utcán a vízsugár.


"Ügyeletes szerelőink 10 perc alatt a helyszínre értek. Sikerült a tűzcsapot úgy elzárni, hogy a környéken a vízszolgáltatás folyamatosan működött. A sérült vezetéken kb. 35-40 m3 víz folyhatott el" - tudtuk meg Varga Gyulától, a Vízmű Ügyeletesétől - aki hozzátette a „nézők" megtapsolták a szerelőket, mikor sikerült lezárni a feltörő vízsugarat.


Ehhez egy szerelőnknek egészen közel kellett mennie a feltörő vízsugárhoz és kb 10-15 fordulattal elzárni egy speciális kulccsal az utcai elzárót.

 

Fotók



​Rendőrségi intézkedés is történt, a károkozó együttműködött a vízmű rendészével. Jelenlegi becslés alapján az elfolyt vizet is számolva az okozott kár 50 ezer Ft alatt van. Az elfolyt vizet rendben elvezették a víznyelők, melyeknek egy felhőszakadás alkalmával hasonló mennyiségű vizet kell elvezetni. A sérült alkatrészt rövidesen kicserélik szerelőink így a párakapu ismét működhet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!