Győr és környéke

2019.05.06. 19:09

Látványos lovas show-t ígérnek Gyirmóton - Borkai Zsolt polgármester is nyeregbe száll

A Premier című darabot mutatja be az ezen a néven először fellépő Győri Lovas Színház május 25-én Gyirmóton. Az előadásban statisztaként Borkai Zsolt polgármester is nyeregbe száll.

kisalfold.hu

Új színfolttal gazdagodik Győr kulturális élete – fejtette ki [namelink name="Borkai Zsolt"] polgármester azon a hétfői sajtótájékoztatón, amelyet a Győri Lovas Színház nagyszabású produkciója kapcsán tartottak. A politikus elárulta: az alkotók felkérésére statisztaként ő maga is nyeregbe száll és aktív részese lesz az előadásnak.


A Premier című darabot május 25-én 20 órakor mutatják be a győr-gyirmóti Rodeo Ranch-on. Tóth Szilárd, a Győri Lovas Színház igazgatója, az előadás producere a kezdeményezés előzményeként a Győri Ördöglovasokat említette meg, amelyet 2009-ben hoztak létre, és azóta hazai és nemzetközi hírnévre tettek szert. Az elmúlt hat évben a Komáromi Lovas Színház bemutatóiban is részt vállaltak, a tavalyi győri Szent László-napokon pedig már önálló darabot adtak elő – a Szent László lovagkirály címűt –, természetesen énekesekkel-színészekkel kiegészülve.


Győri Lovas Színház néven először május 25-én lépnek a közönség elé. [namelink name="Tóth Szilárd"] kifejtette: szeretnének egy új kategóriát megteremteni, a lovas színházi show-t, amely 50 százalékban a látványról, 50 százalékban pedig a művészi értékekről szól. Az utóbbi felelőse Derzsi György rendező, aki a sajtótájékoztatón el is énekelte Kincsem musicalje címadó dalát, amely a gyirmóti előadáson is felcsendül majd. Felkérésére egyébként olyan művészek szerepelnek majd a darabban, mint Vadkerti Imre, Cselepák Balázs, Fehér Nóra, Zöld Csaba és Kecskés Tímea. [namelink name="Derzsi György"] elárulta, megkeresték a Győri Nemzeti Színház több művészét, hogy tanuljanak lovagolni, mert így hosszú távon kiváló együttműködési lehetőségek nyílnának meg.


Borkai Zsolt a Kisalföld kérdésére elmondta: a produkció létrejöttét kétmillió forinttal támogatja az önkormányzat. Az előadásra az [email protected] e-mail címen lehet jegyet rendelni, az ár 4000 forint. A nézőket ezer férőhelyes lelátó várja, s a belépők fele már elkelt. Ha az érdeklődők száma igényli, állójegyeket is kibocsátanak.

Fotó: kisalfold.hu archív/H. Baranyai Edina

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!