Győr és környéke

2016.08.27. 12:10

Lakásuk a tét

Orsós Zoltán hat éve vált el második gyermeke anyjától, azóta egyedül neveli két lányát egy apró lakásban, szegény körülmények között.

Kamocsai Rita

Az édesapa azért fordult lapunkhoz segítségért, mert félő volt, a nyár végén kilakoltatják őket, így az ötödikes Emília és a kilencedikes Vanessza tanulmányai is veszélybe kerülnének. „Júliusban sikerült elhelyezkednem, de 160.000 forint elmaradásunk van. Önkormányzati bérlakásban élünk, aminek szerződését augusztus végén kell meghosszabbítani, de erre csak akkor van esély, ha kifizetjük az elmaradt számlákat" – mondta az édesapa.


Nincs könnyű dolga, hamarosan kezdődik az iskola, be kell szereznie a lányai felszerelését is. A nagyobbik gyermek édesanyjával régóta nem tartják a kapcsolatot, a kisebbiké fizeti a gyermektartást, de csak ritkán jelentkezik.

Orsós Zoltán lányaival, Vanesszával és Emíliával.



Orsós Zoltánnak targoncavezetői végzettsége van, de még egy hatósági bizonyítványra lenne szüksége, hogy több lehetősége legyen. A képzést új munkahelyén el is kezdte, szeptember elején vizsgázik.

A lányok már várják az iskolát, Emília a tulipános iskola tanulója, nővére, Vanessza pedig az ősszel kezdi a Kossuth Lajos Középiskola fodrász szakát. A Kisalföld olvasóinak köszönhetően nyugodtan készülhetnek az új tanév kihívásaira, mivel a Lapcom Média Alapítvány a Jóakarat hídján keresztül 150.000 forinttal támogatta a családot.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!