Győr és környéke

2018.10.19. 17:24

Közgyűlés Győrben: ismét szigorították a kerti égetést

A győri közgyűlés módosította a környezetvédelmi rendeletet pénteki ülésén.

Hancz Gábor

A változtatással tovább szigorították az avar és a kerti hulladék nyílt téri égetésének szabályait. A testület döntése értelmében ilyen tevékenységet továbbra is csak áprilisban és novemberben lehet végezni a városban, de vasárnap és munkaszüneti napokon e két hónapban sem. A képviselők emellett megtiltották az égetést a köznevelési, az egészségügyi, a szociális, a gyermek- és ifjúságvédelmi intézményekkel közvetlenül szomszédos ingatlanokon azok napi működési ideje alatt.


E napirendi pontról nem alakult ki vita a városháza dísztermében, miként a többiről sem. közgyűlés változtatási tilalmat rendelet el a helyi építési szabályzat módosításának hatályba lépéséig, de legfeljebb két évig Pinnyéd egy kis részén egy tervezett egyházi fejlesztéssel kapcsolatban, Révfaluban az Ipar utca leendő meghosszabbítása – a nyomvonal biztosítása – miatt, valamint Szabadhegyen a Szent Imre út és a Royal lakópark közelében lévő csoportházas beépítési móddal szabályozott övezetben. Révi Zsolt városi főépítész az utóbbiról kifejtette: azért szükséges a lépés, mert olyan beépítés van készülőben, amely összességében nem felel meg a rendezési és a közterület-kialakítási tervnek. Szerinte ez kell ahhoz, nehogy valami visszafordíthatatlan történjen. Az épített környezet alakításáról és védelméről szóló törvény értelmében az érintett területeken telket kialakítani, új építményt létesíteni, meglévő építményt átalakítani, bővíteni, elbontani, valamint más, építésügyi engedélyhez nem kötött értéknövelő változtatást végrehajtani nem szabad.


A testület 700 ezer forintot szavazott meg a Győr-Szol zrt.-nek a Kör téri tározó tavon lévő nád levágására. A cég emellett 800 millió forint tagi kölcsönt is kapott a Zöld Város Projekt megvalósítására.


képviselők zárt ülésén továbbra is az eddigi igazgatót, Zilahi Tímeát bízták meg a Ménfőcsanak–gyirmóti Művelődési Központ vezetésével.


Nyitóoldali képünk illusztráció - a szerk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!