Győr és környéke

2015.06.05. 14:26

Középiskolás, nyugdíjas együtt játszott Győrben - fotók, videó

Több mint hatszáz résztvevőt vártak a Széchenyi-egyetem épületébe.

kisalfold.hu



Játék KORhatárok nélkül címmel szervezett nyugdíjasoknak, idősgondozásban dolgozóknak és fogyatékossággal élőknek országos találkozót már tizenegyedszer az Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény.


Videó: Cseh Róbert

Középiskolás, nyugdíjas együtt játszott Győrben. Fotó: Cseh Róbert

Középiskolás, nyugdíjas együtt játszott Győrben (I). Fotó: Cseh Róbert

Középiskolás, nyugdíjas együtt játszott Győrben (II). Fotó: Cseh Róbert



Előzmény:

Játék KORhatárok nélkül címmel szervez nyugdíjasoknak, idősgondozásban dolgozóknak és fogyatékossággal élőknek országos találkozót már tizenegyedszer az Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény.

A hagyományos programok keretében az idősek táncos, zenés produkciókat, jeleneteket adnak elő Ki mit tud? jelleggel és egészségügyi szűrővizsgálatokon vehetnek részt. A generációs vetélkedőben középiskolásokkal együtt oldhatnak meg vidám feladványokat. Újdonság, hogy idén a Mobilis kiállítási központ olyan tudományos eszközöket biztosít az időseknek, amivel játékosan fejleszthetik tudásukat. S szintén a megszokott programkínálat kibővítését jelenti, hogy idén a demenciáról, a szellemi leépülésről ugyancsak játékos formában tudhatnak meg többet az érdeklődők. Ez azért fontos, mert e betegség a korosztály több mint harmadát érinti és a hatékony kezelés érdekében érdemes időben felfedezni, diagnosztizálni. Ha a tüneteket az idősek társaikon felismerik, azzal sokat segíthetnek. S egymás ellátásában is részt vehetnek, önkéntesként támogathatják egymást.

A fogyatékossággal élők rendezvényei középpontjában is a zene, a tudomány és az alkotás áll majd. A találkozó sztárvendégeként Oszvald Marika operetténekes ad műsort.

A teljes méretért kattintson a képre!

A teljes méretért kattintson a képre!


A teljes méretért kattintson a képre!

A teljes méretért kattintson a képre!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!