Győr és környéke

2019.02.05. 13:39

Könnygázpuska sült el egy elsős kezében Győrben: vádat emeltek egy rendőr ellen

A Központi Nyomozó Főügyészség foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt vádat emelt egy rendőr ellen a Győri Törvényszék Katonai Tanácsánál.

kisalfold.hu

Amint arról beszámoltunk, 2018 áprilisában a Készenléti Rendőrség győri objektumában pályaorientáció keretében megtartott fegyverzettechnikai bemutatón az egyik tanuló megszerzett egy könnygázgránátot, majd azt egy gránátvetőben helyezte el, amelyet egy másik gyermek működésbe hozott.

 

A kilőtt könnygázgránát mechanikai, illetve irritáló hatása miatt 5 gyermek szenvedett 8 napon belül gyógyuló könnyű testi sérülést, valamint további 83 személy testi épsége, egészsége került közvetlen veszélyhelyzetbe.

A vádirat lényege szerint a főtörzsőrmester a könnygázgránát kezelésére vonatkozó előírásokat figyelmen kívül hagyta és e foglalkozási szabály megszegésével a bemutatón résztvevő személyeket közvetlen veszélynek tette ki.

Az eset a Készenléti Rendőrség győri épületében történt. Nyolcvan kisgyereket fogadtak szombaton. Fotó: Kisalföld-archív

A Központi Nyomozó Főügyészség Győri Regionális Osztálya vádiratában azt indítványozta, hogy a bíróság tárgyalás mellőzésével, az ügyiratok alapján, büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárás keretében pénzbüntetést szabjon ki a vádlottal szemben - olvasható a Központi Nyomozó Főügyészség keddi közleményében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!