Győr és környéke

2019.04.17. 18:55

Kisteherautónyi meglepetést kaptak húsvétra a győri Glória Gyermekotthon lakói

A gyűjtést egy helyi házaspár, Papp Józsefné Beatrix és férje, Papp József szervezte.

kisalfold.hu

Kisteherautónyi, színes játékkal, édességgel teszik szebbé a győri Glória Gyermekotthon 16 gyermekének, tinédzserének húsvétját az adományozók, a felajánlott ajándékokat tegnap adta át a szervezett gyűjtést végző házaspár, Papp Józsefné Beatrix és férje, Papp József.


A „csécsényiekként" ismert házaspárt korábban a Kisalföld is bemutatta, sőt: nehéz sorsuk miatt maguk Pappék is rászorultak néhány éve a Jóakarat Hídjának támogatására. A „hidat" azonban ők építették tovább, sok jótékony akciót szerveznek, a győri gyermekotthonban már karácsonykor is jártak, s várják őket többek között a Tét-Ürgehegyen élő szegények is. 

 

Fotó: Bertleff András

Fotó: Bertleff András


A mostani szállítmány mintegy 15-20 vállalkozó és magánember jóságának köszönhető, vadonatúj ajándékokkal kedveskedett a Csobolyó Táncegyüttes, a Farm Tojás Kft., ami 360 tojást adott s a Széles Húsüzlet, amely ehhez 7 sonkát ajánlott fel. Mellettük többek között Kozákné Siska Ildikó, Füzi Judit, Kóródi Mária és Czinger Márta csatlakozott az adományozókhoz.


A bentlakásos otthonban az állam által nevelt gyerekek közül azok vannak itt, akik sérültként különös gondozást igényelnek. A tizenhat gyerek – a háromtól a húsz éves korosztályig – vagy árva vagy szüleit, csak kéthetente, havonta láthatja, s a húsvétot az otthonban ünneplik. Szilvási Dénes vezető elmondta: igyekeznek színes programokkal emlékezetessé tenni akövetkező napokat, másfél hektárnyi zöld területe van az intézménynek, ahol élvezhetik a jó időt. Vasárnap jön a nyuszi és hétfőn a fiúk a férfi dolgozókkal együtt kerekednek fel a locsoláshoz. 


A gyerekek jókedvűen vették birtokba a játékokat, kifestőket, az édességet, sokáig kitart majd az étel és ital.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!