Győr és környéke

2018.01.31. 21:49

Kisdiákot akartak kocsiba csalni Győr-Kisbácsán? - vizsgálódik a rendőrség

Ha bűncselekményre utaló körülményt tár fel a vizsgálat, nyomozást indítanak az ügyben.

kisalfold.hu

A történettel kapcsolatban 2018. január 30-án a délutáni órákban érkezett állampolgári bejelentés a rendőrségre. A Győri Rendőrkapitányság haladéktalanul megkezdte az esemény körülményeinek tisztázását, amennyiben bűncselekményre utaló körülményt tár fel a vizsgálat, akkor a rendőrség nyomozást indít az ügyben. Válaszunk adásáig büntetőeljárás nem indult az ügyben.


A vizsgálat érdekeire hivatkozva az üggyel kapcsolatban bővebb tájékoztatást nem áll módunkban adni.

Korábban


Az esetre két aggódó bácsai édesanya hívta fel portálunk figyelmét.


"2018.01.30-án délután fél 4-kor a kisbácsai Tulipános általános iskolából haza induló, az iskola mellett buszra váró kisdiák mellett megállt egy ISMERETLEN AUTÓ. Az autóban ülő férfi a kisdiákot megszólította, kérte, hogy SZÁLLJON BE az autójába! Arra hivatkozott, hogy ANYUKÁJA KÜLDTE őt, azért, hogy vigye haza. CSOKOLÁDÉVAL is kínálta. A kisdiák szerencsére NEMET MONDOTT neki!


Az ügyet az iskola jelentette a rendőrségnek.


A Bácsai Polgárőr Egyesület Facebook oldalán is megjelent egy beszámoló az esetről:


"Rémisztő és elgondolkodtató az eset. Ma reggel a tanító nénik elbeszélgettek a gyerekekkel. Természetesen nem kell most félelemben tartani őket, de nem árt ha többször hallják, hogyan kell viselkedniük, mit kell tenniük ilyen esetben.


Különösen elgondolkodtató, hogy a buszmegállóban a kisdiákon kívül még egy felnőtt is volt, aki ügyet sem vetett rájuk. Tételezzük fel, hogy épp nem arra nézett, vagyis nem látott semmit. Viszont, ha látta az autót, vagy a bent ülő férfit, akkor kérjük jelentkezzen a rendőrségen, hogy mielőbb meglegyen az elkövető!


Vigyázzunk a gyerekekre (is)! Ismételten kérjük, hogy ha bárki idegent vél látni az utcán, autóban ülve, jegyezze fel a rendszámát és ha úgy adódik, akkor azt adja át a rendőrségnek!" - olvasható a Bácsa Polgárőr Egyesület Facebook-oldalán.


Bácsa Polgárőr egyesület vezetője csütörtök reggel annyit közöl még portálunkkal, hogy "nem a helyi polgárőrség szerint történt az eset, hanem a kisdiák anyukája, illetve az iskola elmondása alapján közöltük a tényeket."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!