Győr és környéke

2018.11.23. 07:50

Kiderítettük, miért folyt a szemét a gyűjtőedényekből Győr belvárosában - fotók

Óriási szeméthalom éktelenkedett Győr városmagjában, a látvány többeknél kiverte a biztosítékot. Bár a szemétszállítás akadozott a parkolóház-építés miatt, a zugszemetelők sokat tettek a förtelmes állapotért.

Szeghalmi Balázs

"Szinte naponta jelentjük és kérjük a kukák ürítését" - kezdte egyik felháborodott Olvasónk. Elmondása szerint az Árpád út - Teleki út sarkán lévő, 094-es számú szelektív szigeten hetek óta tarthatatlan állapotok uralkodnak. "Bízunk benne, hogy az új parkolóház közelében nem hagyják majd éktelenkedni ezt a förtelmet" - zárta szavait Olvasónk. Megkérdeztük a szolgáltatót, mi áll a kisebb belvárosi szeméthegy hátterében.

Ez a látvány se Győr szívébe, sem a városba nem való.

Ez a látvány se Győr szívébe, sem a város más pontjára nem való.


Forgalomkorlátozás


"Az elmúlt időszakban több alkalommal előfordult, hogy az Árpád út - Teleki László út kereszteződésében lévő szelektív hulladékgyűjtő szigetet a közelben zajló építkezéssel járó átmeneti forgalomkorlátozás miatt a kukásautó nem közelíthette meg. Így az edények ürítése a megszokottól eltérő ütemben történt" - kezdte Ozsvárt Tamás, a Győr-Szol kommunikációs menedzsere.

Fotók: Tudósító

Fotók: Tudósító

Felszámolták a kupacot


Az elmaradt ürítéseket a forgalomkorlátozás feloldása után a szolgáltató a lehető legrövidebb időn belül pótolta - állítja a GYHG. Ez a történet egyik része. A másikat nem nehéz kitalálni. Többen lomtalanításra használták a szelektív szigetet és háztartási hulladékot is jelentős mennyiségben raktak le ide. A GYHG Nonprofit Kft. a hulladékgyűjtő edényeket a napokban ürítette, a Győr-Szol Zrt. Városüzemeltetési Igazgatóságának munkatársai pedig az illegálisan lerakott hulladékot szállították el. Volt munkájuk rendesen, mire a kupacot felszámolták.

 

A felvétel november 23-án készült, újra gyűlik a szemét. Fotó: Tudósító

A felvétel november 23-án készült, újra gyűlik a szemét. Fotó: Tudósító



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!