Győr és környéke

2018.09.12. 13:22

Kiállítások várják az érdeklődőket a győri Bezerédj-kastélyban és az Újvárosi Művelődési Házban

A képzőművészet és a fotográfia kedvelőinek ajánlják figyelmébe olvasó-tudósítóink.

Színek és formák a művészetben címmel nyílt csoportos képzőművészeti kiállítás a Bezerédj-kastélyban, kedd délután. A tárlatot Pápai Emese művészettörténész, főmúzeológus (Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum) nyitotta meg.

Nagy Vilmos, a kastély vezetője köszöntötte a vendégeket. A két szervező, Bezerédy Melinda és F. Csapó Irén is szólt a megjelentekhez. Közreműködtek a Bezerédj-kórus és a Tóth László vonósnégyes.

A kiállítás szeptember 28-ig tekinthető meg, hétfőtől-péntekig, reggel 9 és este 7 óra között

- számolt be a kisalfold.hu-nak Bögi Tamás fotós, akinek Barangolás Győrben címmel nyílt kiállítása szombaton, melyről szintén érkezett olvasói tudósítás.

 

Fotók


A Barangolás Győrben című kiállításról:

 

Szombaton nagyon sok rendezvény volt Győrött, az Európa Kulturális Fővárosa Napon. Újvárosban, a Művelődési Házban, Nyárbúcsúztatót rendeztek. Ennek első programja egy fotókiállítás megnyitója volt. Bögi Tamás, a Győri Alkotók Napóra Egyesületének tagja mutatta be képeit, Barangolás Győrben címmel.

Nagy volt az érdeklődés, kicsinek bizonyult a klubhelyiség. A kiállító több ezer fotójából válogatott. Az eseményt Laczkovits-Takács Tímea önkormányzati képviselő nyitotta meg. Kovács Ildikó kerámiaművész, az egyesület elnöke mutatta be Bögi Tamást. Köszöntötte a vendégeket Radicsné Csőre Andrea, az Újvárosi Művelődési Ház igazgatója.

Közreműködött Bégány Csenge (ének) és Filó Dóra (gitár), mindketten a Széchenyi István Egyetem Művészeti Karának hallgatói. A kiállítás 2019. április 13-ig tekinthető meg a Művelődési Ház nyitvatartási idejében, hétfőtől péntekig

- írta a kisalfold.hu-nak Stipsits Ibolya.

 

Fotó: Stipsits Ibolya

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!