Győr és környéke

2019.03.09. 08:00

Kétszer is megpróbálták megmérgezni a győri Nádas Ernő utcai társasház kutyáit

Valaki kedden és pénteken zselésített patkányméregbe tett virslidarabokat, azokat a lábtörlő elé és a betonra helyezve. Szerencsére a gazda mindkétszer éberebb volt az ebek- nél, s a rendőrségnél is bejelentette az esetet.

Cséfalvay Attila

Benő, a másfél éves kutyus szokásos napi rutinjához, a reggeli sétához készülődött kedden reggel. A Nádas Ernő utcai társasház elé érve azonban gazdája furcsa dolgot vett észre: a lábtörlő környéke tele volt szóra valamilyen anyaggal. Megdöbbenve vette észre, hogy vélhetően méregről van szó. Szerencsére Benő nem evett belőle, Kiszely Nóra azonban kihívta a rendőrséget.

 

Benőt a lépcsőházból kilépve próbálták megmérgezni - mutatja gazdája, Kiszely Nóra. A mérgezett virslidarabokat bezacskózta.

Benőt a lépcsőházból kilépve próbálták megmérgezni – mutatja gazdája, Kiszely Nóra. A mérgezett virslidarabokat bezacskózta.


Ők kérték, ha még egyszer előfordul, jelentkezzen. Időközben Nóra összeszedte az anyagot, kiderítette, vélhetően zselésített patkányméregbe kevert virslidarabokat talált az udvaron. El is tette egy zacskóba, hátha szükség lesz az azonosítására. Péntek reggel aztán megismétlődött az eset, most még több ilyen anyaggal találkozott az udvaron. A kiérkező rendőrök fotóztak, jegyzőkönyvet vettek fel – szerencsére most sem sikerült az elkövetőnek megmérgeznie a négylábút. 


„A lépcsőházban másik kutya is él, de van, aki macskát tart a lakásában. Kisgyerekek is futkároznak a ház előtt. Szerencsére még időben megtaláltuk a mérget" – mondta Kiszely Nóra. 

 


Tavaly év elején is brutális állatkínzásokról számoltunk be (Kisalföld, 2018. február 8.). Akkor Győrszentivánon tűvel telerakott kolbászt dobtak a kutyáknak, Győrújbaráton csapdától elpusztult borzot aggattak kerítésekre, Jánossomorján légpuskával lőtték bénultra a cicákat, Lébényben pedig egy ebet szúrtak halálra.


Az állatkínzást elvileg akár három évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethetik, a gyakorlat azonban inkább pénz- vagy felfüggesztett fogházbüntetést mutat. Állatkínzásról a helyi önkormányzat és a rendőrség mellett a megyei állatvédőrségen tehetünk bejelentést a 06-70/6366-230-as telefonszámon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!