Győr és környéke

2015.08.10. 12:59

Két éve tizenegyen lettek rosszul a győri fürdőben - Vádamelés egy alkalmazott ellen

Egy munkás 2013 szeptemberében sósavat öntött a kénsavat tartalmazó tartályba a győri fürdőben.

mti


Foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azon férfi ellen, aki 2013 szeptemberében sósavat öntött egy kénsavat tartalmazó tartályba egy győri fürdőben.

Az anyagok elegyeként képződött klórgáz a fürdő légterébe jutva 11 embert mérgezett meg – tájékoztatta a Győr-Moson-Sopron megyei főügyész hétfőn az MTI-t.

Takács Péter közölte: a 41 éves férfi, miután észlelte, hogy az élménymedence pH-értéke megemelkedett, telefonon megkérdezett felettese javaslatára a pH-érték csökkentésére szolgáló kénsav tartalmú vegyszert - amely elfogyott - sósavval helyettesítette, de előtte nem ellenőrizte, hogy a tartály üres-e.

A kénsav és a sósav keveredésével klórgáz képződött, amely a fürdő légterébe jutva tizenegy embert enyhén megmérgezett.

A főügyész hozzátette: a vádlott megfelelő szakképesítéssel rendelkezett a vegyszerek kezelését illetően, de nem tartotta be a két vegyszer dobozán szereplő tilalmat, amely szerint a kénsavat és a sósavat nem szabad összekeverni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!