Győr és környéke

2019.04.09. 11:23

Kész az új híd Győrben: dolgoznak az 1-es főúton, a Likócsi körforgalom és az Ipar utcai csomópont között - fotók

Készen van a csatorna feletti új híd.

kisalfold.hu

Az 1. számú főút 2×2 sávos bővítése során 2018-ban elkészült a főút városból kifelé vezető oldalának szélesítése. Határidőre befejeződött a Tóth László utcai felüljáró félpályás megépítése, így a múlt év december 17-e óta már azon haladhat a forgalom. Az idei év tavaszán megkezdődött az 1-es főút város irányába tartó sávjainak szélesítése és az új pályaszerkezet megépítése. A Tóth László utcai műtárgy Aréna parkoló felőli részén a hídfők elkészültek, a gerenda beemelés április első hetében megtörtént. Az 1-es főúton elindult a meglévő fél pályában történő felújítása. A burkolat lemarása és a szegélyek elbontása már megtörtént - közölte a NIF kedden.

Kész az új híd Győrben: dolgoznak az 1-es főúton


A város felől a Dohány utca irányába az Iparcsatorna felett kiépülő „A" ágon a beton alapréteg elkészült, erre jönnek majd a pályaszerkezeti rétegek. Készen van a csatorna feletti új híd. Már csak a befejező munkák vannak hátra. A Dohány utcában a burkolat szélesítés, csatorna, szegély építés a bal oldalon elkészült és félpályában a kötőréteg terítés is befejeződött.


A Reptéri úton a régi burkolat elbontása és az új pályaszerkezet betonozása megtörtén. A Dohány utca és a Reptéri út találkozásánál a körforgalom kialakítása megkezdődött.


A projekt befejezési határideje 2019. III. negyedéve.

A fejlesztés az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában hazai forrásból valósul meg. A kivitelezést a Strabag Általános Építő Kft végzi, nettó 2,1 milliárd forint értékben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!