Győr és környéke

2017.12.19. 08:37

Keringőzés méretes kátyúkkal a 81-esen Győr közelében - fotók

Olvasónk ajánlotta figyelmünkbe a 81-es főutat Töltéstava és Pér között. A két település között 50-100 m-ként jelentős, 35-40 cm hosszú gödrök keletkeztek. Utánajártunk az észrevételnek, majd rövid időn belül ideiglenes megoldás vette kezdetét.

Szeghalmi Balázs

"Nem értem, mi történhetett, a főutat nem rég újították fel" - tette hozzá Farkas Dávid. Tudósítónk valóban nem téved: 2010 nyarán korszerűsítették a másodrendű útnak ezt a szakaszát. A burkolat-megerősítést Mezőörstől Töltéstaváig végezték a szakemberek hét és fél éve. A 81-es négysávosítására számos kezdeményezés történt az elmúlt években - tavaly online petíciót is indítottak az ügy érdekében -, egyelőre komoly áttörést nem sikerült elérni e téren.


 

Egy átlagos férfi cipő simán elveszett a mélyülő gödrökben.


 "Foltosodott" az aszfalt


A méretes gödrök elsősorban a Győr felé haladók sávjában borzolják az autósok idegeit, de több kátyúra kell figyelni Székesfehérvár irányába is. Igazán sűrűn Töltéstava és Pér között "foltosodott" az aszfalt, ám egészen Mezőörsig találkozni gödrökkel. "Mi okozza az úthibát?" - kérdeztük a Magyar Közút kommunikációs vezetőjétől. "Az útfelület parányi repedésein szivárgó csapadékvíz télen fagy és repeszti a burkolatot. A kopóréteget a kamionok fagymentes időben is rongálják" - válaszolta Pécsi Norbert Sándor.


Javítják, figyelik


Miután Olvasónk észrevételét továbbítottuk a Közútnak, a munkagépek nem sokkal később elindultak Töltéstava és Pér környékére. A hibák ideiglenes javításait hidegaszfalttal elkezdték és a tervek szerint hamarosan befejezik. "Az említett útszakasz burkolatállapotát ezután fokozott figyelemmel kísérjük. A szükséges beavatkozásokat lehetőségeink és kötelezettségeink szerint elvégezzük a 81-es főúton" - közölte Pécsi Norbert Sándor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!