Győr és környéke

2019.04.02. 12:25

Kerekesszékes gyermekekkel állt rajthoz a győrújbaráti alapítvány csapata

A célba érés öröme mindenkié - mondta Tremmelné Kovács Nóra, az Egy a világunk Alapítvány létrehozója, aki a visegrádi és a közeljövőben várható futóversenyekről számolt be.

Ihász Nóra

"Idén ez volt az első futóesemény, amin részt vettünk. Az egész csapat egy öt kilométeres távot teljesített. Három kerekesszékes gyerkőccel álltunk rajthoz.


Azért nagyszerű ez a sport, mert a súlyos mozgáskorlátozott fiataloknak is van lehetőségük örömet lelni a célba érésben, a táv teljesítésében.


A szülők és az önkéntes futóink pedig - a célban felzúduló tapsnál - úgy érzik, hogy megkapják az elismerést azért, amit tesznek" - fejti ki Tremmelné Kovács Nóra.

Fotó: Mozdulj Rendes Alapítvány

Fotó: Mozdulj Rendes Alapítvány

Ami az Egy a világunk Alapítvány tevékenységét illeti, a súlyosan, halmozottan sérült gyerekeknek és fiataloknak szerveznek szabadidős és rehabilitációs programokat Győrben és a város környékén. Mint láthatjuk, ezeknek a programoknak szerves része a futóversenyeken való részvétel.

A legtöbben azonban annak kapcsán ismerték meg az alapítványt, hogy 3. helyezést értek el a 2018-as kupakgyűjtő versenyen, legutóbb pedig a Tesco Ön választ, mi segítünk elnevezésű közösségi kezdeményezésében az ő projektjük kapta a legtöbb támogató zsetont.

2017 óta megannyi helyi és országos futórendezvényen részt vett az alapítvány csapata, ahogy Tremmelné Kovács Nóra fogalmazott: a gyerekeknek és a szülőknek egyaránt bejött ez a szabadidős forma.

Fotó: Egy a világunk Alapítvány

Fotó: Egy a világunk Alapítvány

"Legelőször a Győr-Lipót futóversenyen róttuk a kilométereket, majd egyre nagyobb csapattal, egyre több helyre eljutottunk. Sokat jelentett a Generali a Biztonságért Alapítvány támogatása, akiknél kifejezetten arra tudtunk pályázni, hogy segítsék a futóeseményeken való részvételünket. Reméljük, idén is megkapjuk az ő hozzájárulásukat".


A korábbi versenyek során egy kicsit más típusú támogatásokat is kapott az alapítvány. A tavalyi Bősi futáson például a szervező (Bősi Futóklub) vendége volt az egész csapat és minden kerekesszékes gyermek külön kupát kapott az eredményhirdetéskor. A tárkányi versenyen pedig közösen kaptak egy olyan serleget, amit a szervező saját maga nyert egy korábbi külföldi megmérettetésen.

Fotó: Mozdulj Rendes Alapítvány

Fotó: Mozdulj Rendes Alapítvány

Tremmelné Kovács Nóra a kezdetek után a közeljövőről is mesélt: áprilisban több helyszínre is hivatalosak, 6-án Győrszentivánon, 13-14-én a Telekom Vivicittá több futamán állnak rajtvonalhoz.


"Tavaly kaptunk meghívást az idei Fuss a sérült gyermekekért versenyre, amit Gyulán rendeznek májusban. Ez egy hatalmas találkozó is egyben, az ország különböző pontjairól érkeznek résztvevők. El szeretnénk jutni az alapítvány csapatával, de a gyerekek miatt fontos, hogy ne legyen feszített a tempó, így két éjszakát Gyulán szeretnénk tölteni, a napokban ehhez próbálunk támogatást gyűjteni".

Aki szívesen támogatná az Egy a világunk Alapítvány tevékenységét, a futóversenyekre való eljutását, az az alábbi bankszámlaszámra tudja utalni a felajánlott összeget: 10700031-66897637-51100005.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!