Győr és környéke

2019.06.21. 16:50

Kemény bringások gyilkos Everest-kihívásra készülnek Pannonhalmán - fotók

Nem akármilyen kihívásnak ad otthont Pannonhalma szombaton reggel 5 órától. A Bakony Racing versenyzői arra vállalkoznak, hogy a nemzetközi Everest Challenge keretein belül 24 óra leforgása alatt legalább 8848 méter szintkülönbséget küzdjenek le. Ennyi jelenleg a világ legmagasabb pontja, a Mount Everest. Ha sikerül a nem mindennapi csúcskísérlet, akkor elmondhatják majd magukról, hogy a tengerszintről a Mount Everest magasságába jutottak.

Szeghalmi Balázs

Hibahatáron belül


A Győr környéki bringások nem véletlenül választották a kihívás helyszínéül Pannonhalmát. Egyre több versenyző és amatőr bringás edz Pannonhalmán, rengetegen tekernek ki Győrből a sági úton, hogy megmásszák az apátságba vezető emelkedőt. Szombaton a régi úton, a Fő térről nyíló Gesztenyés horgon át küzdik majd fel magukat Szent Márton hegyére. Sokszor és annál is többször.


"Lemértük, a Gesztenyés horog csúcsa 93,5 méter a Fő térről. Azt a célt tűztük ki magunk elé, hogy 100 tekerjünk fel itt. Így 9350 méter szintkülönbséget gyűrünk majd le. Azért többet, mint a Himalája magassága, mert biztosra szeretnénk menni. Így hibahatáron belül maradunk" - mondta Vock Balázs szervező, a Bakonyi Racing egyik tagja. Ahhoz, hogy a 9350 m szintkülönbség meglegyen 160 km-et kell teljesíteniük a Győr környéki bringásoknak. A rangidős 62 életévével a veszprémvarsányi általános iskola igazgatója, Hardi János lesz közöttük.

 

Vock Balázs, Vock Mátyás és Várallyai László mutatják az érmeket és rajtszámot. Minden amatőr bringás próbára teheti magát a történelmi ösvényen Pannonhalmán.

Bárki próbára teheti magát


Akik próbára tennék magukat a Gesztenyés Horogban, jó hírrel szolgálunk nekik. "Mindenkinek lehetőséget biztosítunk. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Ezt a Bakony Racing honlapján online is meg lehet tenni. Akik ötször feltekernek az apátságig, emlékérmet kapnak" - hallottuk Horváth Szabolcstól, a pannonhalmi bringás élet egyik "úttörőjétől", aki nem csak konferálja majd a "csúcstámadást", de maga is többször nyeregbe pattan szombaton.

 

A Gesztenyés Horog eleje.

Akik kedvet kaptak, mindenképp figyeljenek saját és bringás társaik épségére. A Gesztenyés Horog viszonylag szűk, miután felértek a kerékpárosok a csúcsra, innen fognak visszagurulni a Fő térre. Mivel a horgot nagy fák árnyékolják, csúszós kövekre, útfelületre is számítani kell a több évszázados, történelmi ösvényen.

 

A szervezők már péntek reggel dolgoztak Pannonhalma Fő terén, hogy szombaton minden készen álljon a

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!