Győr és környéke

2016.05.05. 18:06

Kedvezményes fürdés májustól

Kapott már valaki megpályázott Erzsébet nyugdíjas fürdőbelépő kártyát? - kérdezi olvasónk. Utánajártunk.

kisalfold.hu

Olvasói kérdés:

Kapott már valaki megpályázott Erzsébet nyugdíjas fürdőbelépő kártyát? Már februárban befizettem az önrészt és a mai napig semmi. Többszöri reklamációmra is csak hitegetnek, hogy a gyártás sorrendjében postázzák. A háromnapos pünkösdi hétvégére jól jött volna. Kisnyugdíjas


Az Erzsébet-program sajtóosztályának tájékoztatása szerint a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány a nyugdíjasok regenerációjához szükséges aktív kikapcsolódás elősegítése érdekében február 4-én idén is megjelentette a kedvezményes fürdőbelépő támogatását célzó pályázati kiírását. Így 2016-ban az Erzsébet-program keretében csaknem 18 ezer nyugdíjas vehet részt a kedvezményes fürdőprogramban. A jelentkezés február végén zárult le. A pályázók legkésőbb a benyújtási határidőt követő harminc napon belül e-mailben kaptak tájékoztatást igényük feldolgozásának eredményéről. A nyertes pályázók így márciusban értesültek az elbírálásról.


A pályázati önrészt április 22-ig kellett befizetni. Annak jóváírását követően kezdődött meg a támogatás igénybevételét lehetővé tevő új típusú Erzsébet-utalvány Plusz Kártya gyártása. Ezeket a kártyákat folyamatosan postázzák a nyerteseknek.


A kártya kézbesítési időpontja tehát attól is függ, hogy a pályázó a pozitív elbírálást követően hány napon belül fizette be az önrészt. A sajtóosztály közleménye szerint az olvasónk levélében szereplő februári befizetési dátum nem lehet valós, hiszen az elbírálás eredményéről és az önrészfizetés módjáról csak márciusban kaphatott tájékoztatást. A kártyát a pályázati önrész igazolt beérkezését követően állítják ki és postázzák, ez átlagosan két hetet vesz igénybe.


Az átvételt követően tíz munkanap múlva válik elérhetővé a támogatás a kártya révén. Ez azt jelenti, hogy az első nyertes pályázók a fürdőhely-szolgáltatóknál május elejétől tudták igénybe venni az elnyert támogatást. Egyébként a fürdőbelépőkkel kapcsolatos összes határidő szerepelt a kiírásban, megtalálható a www.erzsebetprogram.hu honlapon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!