Győr és környéke

2016.03.07. 11:30

Kártérítést követel a rábapatonai család: autista fiuk nem kapott egyenlő bánásmódot?

A Győri Járásbíróság zárt tárgyalást rendelt el az ügyben hétfőn.

kisalfold.hu

Négy éve költözött a család Borsod megyéből Rábacsécsénybe, majd egy éve Rábapatonára. Négy gyermeket nevelnek,  egyikük, a 12 éves Ricsi autista, akinek speciális oktatásra és bánásmódra, fejlesztésre van szüksége. A szülők mindent meg is tesznek ennek érdekében, de állításuk szerint újabb és újabb falakba ütköznek.

Ötmillió forint nem vagyoni és 274 ezer forint vagyoni kártérítést követel az a rábapatonai család, amely szerint autista fiuk nem részesült egyenlő bánásmódban. 


A felperesek keresetüket a rábacsécsényi iskolával, a Klikkel és a pedagógiai szakszolgálattal szemben nyújtották be. Álláspontuk szerint az iskola nem biztosított a speciális oktatáshoz és fejlődéshez megfelelő feltételeket.


A gyermeket a szülők a szakszolgálat által kijelölt rábaszentmihályi iskolába vitték - a fiú később pedig a győri Radó-iskolába járt -, a felperesek szerint a Klik feladata lett volna a megfelelő utaztatás biztosítása. Az alperesek ez ellen kérelmet nyújtottak be és mindennek az elutasítását kérték.

Az apa meghallgatásától fogva azonban a Győri Járásbíróság zárt tárgyalást rendelt el az ügyben. A határozat később nyilvános lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!