Győr és környéke

2018.07.27. 11:38

Kapitális: 40 kilós harcsát fogtak ki a Rábcából Abdán

Száznyolcvan centiméter hosszú és közel félmázsás volt az a harcsa, melyet Szabó Dávid fogott a Rábcában - a fotót és a sztorit is elküldte a megyei horgászszövetségnek. A halat visszaengedte, de úgy érzi, a folyó megajándékozta ezzel a fogással.

kisalfold.hu

Már érkeznek a „halfogó sztorik" a sporthorgász-egyesületek megyei szövetségéhez, ahol nemrégiben játékot hirdettek. Éves területi jegyet nyerhet az a büszke pecás, aki beküldi nekik, hol, mit és milyen módszerrel fogott és fotót is mellékel hozzá. A gyerekek horgászfelszereléssel gazdagodhatnak. A cél, hogy felhívják a figyelmet a Szigetköz természeti értékeire, az itteni halállományra.

Közel kétméteres és negyven kilós harcsa akadt Szabó Dávid horgára a Rábcán. A képen segítőjével, Hornyák Imrével látható.

[namelink name="Szabó Dávid"] április 22-én, vasárnap hajnali fél 3-kor fogott egy kapitális harcsát egy csokor berki gilisztával, fenekező módszerrel. – Nagyon komótos, pici csörgős kapással jelentkezett ez a meseszép hal. A kezdeti izgalmakon felülkerekedve tudtam, hogy nekem kell irányítanom, mert ha nem így történik, akadóba megy és nem lesz meg. Kemény, de viszonylag rövid, közel húszperces fárasztás után Imre barátom segítségével emeltük partra a halat. A harcsa hossza 180 centiméter, pontos súlyt sajnos nem tudtunk mérni a mérleg hiánya miatt, de több mint 40 kilogrammra saccoltuk – idézte fel. 


Hozzátette: „Háromévi munka és kisebb kifogott harcsák után végre megajándékozott minket ez a kis folyó. A Rábca igazi vadvíz, ami – ahogy a képek is mutatják – rejt még meglepetéseket."


„Segítőm és barátom, Hornyák Imrével közös munkánk gyümölcse ez a szép hal. Külön köszönet a helyszínen jelen lévő barátoknak a szuper képekért és videókért. Fényképezés és a lemérés után a hal visszakapta a szabadságát."

Érdemes beküldeni

A játék év végéig tart. A fotókat és a hozzájuk kapcsolódó információkat a [email protected] e-mail-címre várja a megyei horgászszövetség. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!