Győr és környéke

2019.07.11. 11:42

Kalandra fel! Csatlakozz nyári játékunkhoz, és nyerj zsebpénzt az iskolakezdésre!

A Kisalföld kalandos nyári játékra hívja a 8 és 12 év közötti gyermekeket. Élményeket és utalványokat nyerhetnek a legügyesebbek.

Rimányi Zita

Július 3-tól nyolc héten át minden szerdán közzéteszünk a kisalfold.hu-n egy-egy feladványt, többször a megoldást segítő, videós segédanyaggal. Aki az összes feladatot megoldja és a megoldásokat vagy az azokat dokumentáló fotót a játék végén elküldi a [email protected] e-mail-címre, sorsoláson vesz részt.


Nyár végéig játék


Az utolsó feladvány augusztus 21-én jelenik meg, ezt követően várjuk a teljes megoldáscsomagot e-mailen, a játékos adatainak megadásával (lakcím, telefonszám, e-mail-cím, életkor). Az elektronikus levél tárgyába kérjük beírni: Kisalföld nyári kaland. A beküldési határidő: augusztus 31.


Akik velünk töltik ezt az izgalmas nyarat, a szeptemberi iskolakezdésre zsebpénzt nyerhetnek. Nyolc hét, nyolc kalandos feladvány, nyolc nyertes. Nyolc szorgalmas kalandorunk ötezer forint értékű Spar vásárlási utalvánnyal gazdagodik. Emellett a Mobilis Interaktív Kiállítási Központ ajándékait is kisorsoljuk és Győr titkainak felfedezéséhez húsz gyermek városnézést nyerhet a Gyere Győrbe tematikus városnézések és élményprogramok jóvoltából.

Hangszer házilag - Kustyán Lili és Nagy Kíra mutatja be, hogyan kell esőbotot csinálni. Fotó: Cseh Róbert

Hangszer házilag - Kustyán Lili és Nagy Kíra mutatja be, hogyan kell esőbotot csinálni. Fotó: Cseh Róbert

Az első feladat az esőbot volt


Első feladványunkban azt javasoltuk, készítsenek a gyerekek esőbotot. Ez egy feltehetőleg dél-amerikai eredetű idiofon hangszer. A cső hosszú, üreges és apróságokkal (gyöngy, bab, kavicsok) van megtöltve. A belsejében spirálisan, csigalépcsőszerűen pálcikák vannak elhelyezve. Ha a botot fejtetőre állítjuk, a gyöngyök lassan lecsorognak a cső aljára, de közben meg-megpattannak a pálcikákon, ezzel idézve elő a lehulló esőcseppek zaját. Az esőbot egy olyan eszköz, ami rázóhangszerként is használható.

[connected id="2601845" position="full"]

Az elkészítéséhez csupán szögek, kalapács, ragasztó, színes lapok, okmányhenger, rizs és lencse kell. Nem nehéz kivitelezni, ezt videónkon Kustyán Lili és Nagy Kíra mutatja be. A kész hangszert pedig rögtön lehet használni és ki-ki kedve szerint dekorálhatja, így dísze lehet a lakásnak.


Lili és Kíra úgy véli, a kicsik játszhatnak az esőbottal, a nagyobbak számára pedig az elkészítése lehet mókás, közös elfoglaltság.


A második feladat


Második feladványunkban azt javasoltuk a gyerekeknek, hogy nyomozzák ki a kettős kereszt győri helyét és fejtsék meg, mit jelképez. Ezt akár virtuálisan, azaz az internet révén is megtehetik, ugyanis évezredek óta a magyarság jele, gyakran találkozhatunk ábrázolásával műemlékeken. A témával kapcsolatos kérdéseinkre kell a diákoknak a helyes válaszokat kiválasztaniuk.

[connected id="2602162" position="full"]

Menet közben be lehet kapcsolódni

A kisalfold.hu-n egy helyen megtalálhatók a játékkal kapcsolatos cikkek, tudnivalók, feladványok. Kalandra fel! Ne felejtsék, a gyerekek duplán nyerhetnek: élményeket és vásárlási utalványokat. A játékba az időtartama alatt bármikor be lehet kapcsolódni, a feladatokat vissza lehet nézni, és bármikor el lehet kezdeni a megoldást. A lényeg, hogy a játék végén a nyolc megoldást tartalmazó levél érkezzen meg hozzánk. A játékkal kapcsolatban érdeklődni a 96/504-438-as telefonszámon, munkanapokon 9 és 16 óra között lehet.

Címkék#kalandrafel

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!