Győr és környéke

2019.01.02. 11:29

Jubiláltak a kunszigeti polgárőrök

Díszközgyűléssel ünnepelte fennállásának huszadik évfordulóját a kunszigeti polgárőrség.

Díszközgyűléssel ünnepelte fennállásának huszadik évfordulóját a kunszigeti polgárőrség. „Példaértékű a közrend, a közbiztonság, a bűnmegelőzés és a katasztrófavédelem feladatainak ellátása Kunszigeten. Ezt bizonyítja a húsz sikeres év" – hangzott el. 


Az ünnepségen Németh Csaba elnök beszámolt az elmúlt 20 év eredményeiről és az elvégzett munkáról. A térfigyelő kamerarendszer 2000-ben minisztériumi támogatásból készült el, amelyet pályázatok segítségével folyamatosan fejlesztenek. Bűnmegelőzési modellprojekten dolgoztak, kerékpárok és járőrautó segíti a munkájukat. „Fontos, hogy a helyiek érezzék a biztonságot, a segítő szándékot. A 20 év alatt kialakult bizalom zálogai ifjú polgárőr tagjaink." 


2018-ban a járőrszolgálat és a rendezvények, sportesemények biztosításán túl képzéseken is részt vett az egyesület.

 


Csaplár Zoltán, a Győr-Moson-Sopron Megyei Polgárőr Szövetség elnöke köszöntőjében az összefogást emelte ki, amely lehetővé tette a kunszigeti egyesület sikeres működését. Nagy Miklós, a Győri Rendőrkapitányság alezredese, kapitányságvezető-helyettes pedig, hogy Kunszigeten a polgárőrség munkájában minden korosztály részt vesz. 


Az Országos Polgárőr Szövetség két kunszigeti polgárőrt tüntetett ki: Rebenek Árpád a Polgárőr Érdemkereszt arany, Biró András pedig ezüst fokozatát kapta. A megyei szövetség oklevéllel ismerte el Gintli Kira ifjú polgárőr, Csapó Márk, Farkas Tamás, Novits Zsolt, Roll Dávid, Roll István, Strobli Vilmos, Szabó Bence és Tilai Péter polgárőrök munkáját. Lendvai Ivánné polgármester Szent László-emlékplakettet kapott. Németh Csaba, az egyesület elnöke a megyei rendőr-főkapitányság Szent György-emlékplakettjét vehette át. 

Focimeccsen is biztosítanak


A Magyar Labdarúgó Szövetség Kunsziget polgárőrségének 120 ezer forint támogatást nyújtott át a labdarúgó-mérkőzések megrendezésében nyújtott munkájáért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!