Győr és környéke

2019.02.19. 14:48

Javítják Győr-Révfalu csapadékvíz-elvezetését, ülepítő tavat építenek - fotók, videó

Megújul a Zólyom, a Mező és az Áldozat utca Révfaluban.

kisalfold.hu

Félmilliárdos fejlesztés


Fekete Dávid alpolgármester, a terület önkormányzati képviselője a keddi sajtótájékoztatón elmondta, az ott élők már nagyon várták a közel félmilliárdos fejlesztést, ami várhatóan még idén nyáron el is készül.

 

Fűke Péter, a Településfejlesztési Főosztály vezetője úgy fogalmazott: a már zajló beruházás keretében javítják a városrész csapadékvíz-elvezetését.


A beruházás célja egy átfogó vízrendezési koncepció részeként a Győr-Révfalu városrész csapadékvizeinek Mosoni-Duna holtág felé vezetése a meglevő csapadékvíz elvezető rendszer és Pataházi átemelő műtárgy terheltségének csökkentése, valamint a térség vízelvezetésének javítása érdekében. Kapcsolódó cél a lakóutcák rekonstrukciója a városrészben. 


Idén nyárra elkészülhet a beruházás


Ennek keretében megépül a csapadékvizek befogadója (a Mosoni-Duna holtág) előtt egy ülepítő, tározó tó műtárggyal a csapadékvizek előtisztítására, valamint a Zólyom utca, Áldozat utca és Mező utca csapadékvíz csatornázása, a csatornák épülő tóba bekötése. A beruházás során a nevezett lakóutcák teljes útpálya szerkezetcseréje is megtörténik, a Zólyom utcában pedig a közvilágítási hálózat is fejlesztésre kerül. Az útépítési munkákkal egyidejűleg a szükséges közműkiváltások is elvégzésre kerülnek.


A kiviteli terveket a Hidro-Plan Kft. és a Különút Mérnöki Iroda Kft. készítették, a szükséges vízjogi létesítési engedély és az útépítési engedélyek rendelkezésre állnak. A csapadékvíz elvezetés kivitelezője a Kultúrmérnök Kft., a vállalási ár bruttó 280 millió Ft, a munkálatok várhatóan 2019 nyarán fejeződnek be. Az útépítési és közvilágítási munkák kivitelezője jelenleg közbeszereztetés alatt áll, a várható munkakezdés 2019. március eleje, a tervezett befejezés 2019 nyara. A munkák becsült költsége bruttó 185 millió Ft. A beruházás teljes egészében önkormányzati forrásból valósul meg.

 


 

Javítják Győr-Révfalu csapadékvíz-elvezetését, ülepítő tavat építenek. Fotók: Cseh Róbert

Csapadékvíz elvezetés:


1. Torkolati műtárgy


2. Ülepítő – tározó tó


3. Zólyom utca csapadékvíz elvezetése


4. Mező utca csapadékvíz elvezetése


5. Áldozat utca csapadékvíz elvezetése


Útépítés, közvilágítás:


6. Zólyom utca útépítése

• 214 fm útépítés teljes pályaszerkezet cserével, járda és kapubejárók átépítésével. 


7. Zólyom utca közvilágítás kiépítése


8. Mező utca útépítése

• 158 fm útépítés teljes pályaszerkezet cserével, járda és kapubejárók átépítésével.


9. Áldozat utca útépítése

• 189 fm útépítés teljes pályaszerkezet cserével, járda és kapubejárók átépítésével. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!