Győr és környéke

2019.01.25. 17:59

Jani ötszáz métert úszott a kétfokos folyóban Győrben - videó, fotók

"A Jani megcsinálja" - szögezték le a barátai, de volt edzője azzal köszöntötte, hogy "Minek kell ezt csinálni?". "Mert szeretem a veszélyt", mondta, ahogy nekünk is, amikor hasonló kérdést tettünk fel neki még az úszás előtt.

Sudár Ágnes

Kint nulla fok alatti volt a hőmérséklet, az ember keze lefagyott, amíg a fotókat, a videókat készítette Dobai Jánosról. A volt boxoló lazán, gyalog érkezett, beszélgetett még a barátaival, viccelődött azon, hogy ha leúszta a távot, horgászik is egyet a Mosoni-Dunában, néhány mély lélegzet után aztán belement a kétfokos folyóba.


Legyünk őszinték: nem sokat tettünk volna arra, hogy le fogja úszni a mintegy négyszáz méteres távot, ami a Kossuth és a Jedlik híd között van. Ez volt a terve. Leúszta, s még rá is tett 100 métert.

 

 

Fotók: Bertleff András


Épeszű magyarázat nyilván nincs az ilyen mutatványokra, Dobai János pusztán az adrenalinnal magyarázza, ami hajtja. Így élte, így éli az életét, annyi veszélyérzet azért volt benne (és a barátaiban), hogy csónakos kísérettel vágott neki a távnak. Nem volt szükség segítségre, ő azért kérte, mondják meg fél távnál, mennyi ideje van a vízben. "Négy perc", kiáltották, ő pedig úszott tovább. 

 



További részletek az úszásról a Kisalföld szombati számában. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!