Győr és környéke

2018.08.19. 08:51

Ismét Győrből indult el a Voices-turné - Fotók

Megtelt a tér a Plácido Domingo spanyol operaénekes, karmester által alapított Operalia verseny díjazott énekeseinek fellépésére.

A koncerten fellépett Adela Zaharia, az Operalia 2017 első díjasa, a Frankfurti Opera, a Bajor Állami Operaház, a spanyolországi Liceo és a Los Angeles Opera szoprán dívája.

 

Győrből indult el a Voices-turné



Olaszországból érkezett az Operalia Zarzuela-díjasa, Marco Ciaponi, aki többek között Giuseppe Puccini Bohéméletéből Rodolphe, és Giuseppe Verdi Traviatajából Alfréd szerepeiben aratott sikereket Róma, Milánó és Berlin dalszínházainak színpadán.


A népszerű Verdi- és Puccini-áriákat pedig ezúttal a dél-koreai születésű Leon Kim, a Firenzei Operaház tagjának előadásában hallhatta a közönség.


A zenei eseményen a Győri Filharmonikus Zenekart Manuel López-Gómez venezuelai származású karmester dirigálta, aki tavaly a párizsi Nemzeti Operában bemutatott Bohéméletet Gustavo Dudamellel felváltva vezényelte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!