Győr és környéke

2019.04.12. 19:43

Ismerjük az illemet? Országos versenyt rendeztek a győri Pálffy-iskolában - videó, fotók

Országos középiskola illemtanverseny házigazdája volt a győri Pálffy-iskola. Ezt a tudást sajnos könyvből nehéz elsajátítani, a legegyszerűbb, ha már otthonról hozzuk, de az oktatás része is lehetne.

Gyurina Zsolt

– Kezdjük az alapokkal: találkozásnál a férfi mutatkozik be, a nő nyújtja a kezét. A fiatalabb köszön, az alacsonyabb rangú, az, aki most érkezett, és a másik nyújtja a kezét kézfogásra – magyarázza Menyhártné Sári Anita, a mosonmagyaróvári Kossuth-iskola tanára, aki évek óta készíti fel diákjait a középiskolások országos illemtanversenyére, s tanítványai mindig a dobogósok között végeznek. 


A tizennyolcadszor megtartott országos verseny házigazdája idén is az ötletgazda győri Pálffy-iskola volt, amelynek pedagógusai találták ki a faladatokat a döntőbe jutott 12, háromfős csapat számára. Ebben olyanok voltak, mint a helyes étkezés az étteremben, virágcsokrok vagy táncok felismerése, ételek és nemzetek párosítása. egy randevún a az oda nem illő, helytelen viselkedés kiszűrése. Ez utóbbiban Rupnik Károly, a Győri Nemzeti Színház színésze működött közre.

Fotók: Cseh Róbert


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!