Győr és környéke

2016.08.28. 12:23

Irodamasszázs, pihenőszoba munkaidőben

Betegre dolgozza magát a magyar? Válaszért a témával kapcsolatban az elmúlt héten cikksorozatot indítottunk, amelyben pozitív példaként most néhány munkaadó számol be arról, hogy mit tesznek dolgozóik egészségéért.

Gülch Csaba

Az orvosok szerint a magyar népesség testi-lelki, egészségi panaszainak jó része a munkahelyi körülményekből fakad. A folyamatos túlhajszoltság, a stressz, a görcsös megfelelési kényszer miatt alakulnak ki. Ezt a problémakört szeretnénk múlt héten indított cikksorozatunkkal – különböző szempontból – körbejárni. Ezúttal  pozitív példaként munkaadók mondják el, mit kínálnak dolgozóiknak a regenerálódáshoz.


– A versenyképes javadalmazás mellett nagy gondot fordítunk arra is, hogy kikapcsolódási, töltekezési lehetőségeket kínáljunk – hangsúlyozta Czechmeister Mónika, az Audi Hungaria kommunikációs vezetője.

A cég évek óta minden dolgozónak választható, béren kívüli juttatások révén nyújt lehetőséget üdülésre, pihenésre, mozgásra.

 

Az Audinál népszerű program a dolgozóknak szervezett főzőverseny. Épp ezen a hétvégén lesz a következő 150 bogrács és több mint 3000 audis részvételével.

Az Audinál népszerű program a dolgozóknak szervezett főzőverseny. Épp ezen a hétvégén lesz a következő 150 bogrács és több mint 3000 audis részvételével.


– Minden évben focibajnokságot szervezünk. Közel negyven csapat vesz részt rajta. Emellett dolgozóink kedvezményesen vehetnek igénybe más sportolási lehetőségeket. Számos prevenciós és rekreációs lehetőséget kínálunk a gyógytornától a különböző szűréseken át a mentálhigiéniés programokig – mondta a Kisalföldnek.

A győri Borsodi Műhely is számos olyan, munkaidőn kívüli lehetőséget biztosít dolgozóinak, amivel „egészségüket, kikapcsolódásukat és elégedettségüket" támogatják.


 

A Tutti rábapatonai telephelyén két horgásztó, teniszpálya és szabadidős piknik park is található, amit péntektől vasárnapig térítés nélkül használhatnak a dolgozók.

– Négy éve kialakítottunk egy saját tornatermet. Másfél évig tartó egészségmegőrző programot szerveztünk, intenzív sportolási lehetőségekkel, a helyes életmódot támogató előadásokkal színesítve. Dolgozóink rendelkezésére állnak a sporteszközök, amelyek segítségével lazíthatnak – említette Horváthné Borsodi Mónika ügyvezető.


– Minden héten ingyenes irodai masszázst kapnak a munkatársaink és az idei irodabővítés keretében kialakítunk egy rekreációs pihenőszobát is, ahol a munkavégzés közbeni kikapcsolódásra lesz lehetőség. Évente több alkalommal szervezünk közös balatoni, bakonyi gyalogtúrákat.


A kollégák úgynevezett csapatépítő keretet is kapnak, amit szabadon költhetnek el: gokartozás, borkóstoló, vadvízi evezés, kalandpark – minden belefér. A színház- és filharmonikus bérletek mellett  kézilabda-, korcsolya- és futballbérletet biztosítunk dolgozóinknak. Népszerű az évenkénti Borsodi Nap, ahol szintén számos sportolási forma várja cégünk munkatársait.


„A természeti környezet gyógyítja a munkában megfáradt lelkeket" – vallja Prohászka Ottó, a Tutti kft. ügyvezető igazgatója.

A Borsodi Napot évente rendezik meg. Számos sportolási lehetőség várja a cég munkatársait. Keressenek észrevételeikkel

A Borsodi Napot évente rendezik meg. Számos sportolási lehetőség várja a cég munkatársait.


– Ezért választottunk telephelyünknek egy zölddel ölelt területet. Az üzem munkahelyeit is „emberbarát módon" alakítottuk ki. Mindez együtt derűre és jóval nagyobb teljesítményre serkenti dolgozóinkat. Nálunk nincs halálra túlóráztatás, maradéktalanul betartjuk a munkajogi szabályokat. Valamennyi cafeteriaelemet biztosítjuk dolgozóinknak, ami a jutalmazás része.


A pihenőkártya például komoly segítség ahhoz, hogy a kollégák feltöltődjenek, felfrissíthessék magukat – mondta a cégvezető. – Saját nyaralónk van a Balatonon, ahol jelképes összegért tölthetik el munkatársaink a szabadságukat. Szerződést kötöttünk a Kardirexszel, huszonnégy szakorvos várja ingyenes vizsgálatokra a tuttisokat. A cégünk telephelyén két horgásztó, egy teniszpálya és egy szabadidős piknikpark is található, amit péntektől vasárnapig térítés nélkül használhatnak a dolgozóink.

 

Keressenek észrevételeikkel!


A témával kapcsolatban várjuk olvasóink – munkavállalók, munkaadók, érdekvédelmi szakemberek, egészségügyi dolgozók pozitív, negatív tapasztalatait. Osszák meg velünk, hogy közreadhassuk. A leveleket a [email protected] drótpostacímre várjuk

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!