Győr és környéke

2015.06.02. 14:01

Irány az Aranypart! - Megnyílt a győri szabad strand

Megnyitott Győrben az Aranypart I. és az Aranypart II., bár egyelőre csak a sütkérezés kedvéért barátkoznak néhányan vízparttal.

kisalfold.hu

A Holt-ág 20 fokos, a folyó vize ennél 1-2 fokkal hidegebb, de most már nem lehet panaszunk a napra s a víz minőségét fürdőzésre alkalmasnak találták.

Nagy Csaba, a Győr-Szol kommunikációs menedzsere elmondta: a Duna és mellékfolyóinak apadásával megnyithatták a két strandot, ami augusztus 31-ig naponta reggel 8-tól este 8 óráig üzemel.

Az üzemeltető szakemberei a füvet lenyírták, a fákat megmetszették, lefestették és szükség szerint felújították a padokat, kifestették a fürdőházat, kihelyezték a bójákat, a hulladékgyűjtőket és az életmentő csónakot. A vizeket és a partokat szakképzett mentőőrök felügyelik. Mint megtudtuk: korábban nemcsak vízi mentésre volt példa, de arra is, hogy egy alvót a teljes leégéstől óvtak meg.

A kisebb gyerekeknek pedig üzenjük, hogy kedden megnyílt a vizes játszótér is a győri Bisinger sétányon, naponta 10-től este 8 óráig várják a látogatókat.

Korábbi felvétel

Korábbi felvétel

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!