Győr és környéke

2014.04.22. 14:33

Indul a nagytakarítás Győrben: dobja ki a lim-lomokat!

A lomtalanítást helyettesítő egynapos akciót Marcalvárosban tartják szombaton. Szavazás.

Szeghalmi Balázs

Miután komoly igény mutatkozott a lakók részéről, az elmúlt években Marcalvárosban, a Belvárosban, Adyvárosban, Marcalváros II-n, Szabadhegyen és Révfaluban is tartottak hasonló, lomtalanítást kiváltó akciót. A kezdeményezés most Marcalvárosban folytatódik.

"Akik meg kívánnak szabadulni a háztartásokban felhalmozott lim-lomjaiktól, kihelyezett szelektív hulladékudvarral várjuk őket április 26-án, szombaton 8-18 óra között a Kovács Margit iskola udvarán" - közölte portálunkkal [namelink name="Borsi Róbert"], a városrész önkormányzati képviselője. Az iskola pontos címe: Győr, Répce u. 2.


Szombaton nem kell elkocsikázni, a hulladékudvar házhoz megy Marcalváros II-n - fotó: Kisalföld-archívum

Szombaton nem kell elkocsikázni, a hulladékudvar házhoz megy Marcalváros II-n - fotó: Kisalföld-archívum

A felhívás szerint elhelyezhetők a Győr-Szol ideiglenesen felállított szelektív udvarában elektronikai, fém, papír, műanyag hulladékok, nyesedékek, építési törmelékek, csomagolóanyagok, bútorok, berendezési tárgyak. A veszélyes hulladéknak számító anyagokat nem tudják fogadni a szakemberek.

"A hulladék elhelyezéshez a korábban kiadott Győr kártya, vagy lakcímkártya, illetve hulladékszámla szükséges. A lomtalanítás a rendőrség és a közterület-felügyelet kiemelt biztosítása mellett zajlik" - tette hozzá Borsi Róbert.










Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!