Győr és környéke

2015.08.08. 17:13

Ilyen volt az LMBTQI-emberek elfogadásáért állított a győri Baross úton - fotók!

A győri Belvárosban tartott emberi jogi kampány célja az volt, hogy csökkentse a leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű, queer és interszex embereket érintő előítéleteket. <br>

Szeghalmi Balázs


Hétfő, 15.34

"A hétvégéről csupa jót tudok mondani. Körülbelül 100-120 fő volt azoknak a száma, akik hosszabb időt eltöltöttek a sátornál mindkét nap.

Köztük sok család, gyerekekkel, LMBTQI-emberek, támogatók, volt, akit a szakmája miatt érdekeltek ezek a kérdések.

Összességében nagy nyitottságot tapasztaltunk az emberektől, szerették a játékokat, érdeklődően voltak és sok izgalmas, őszinte beszélgetésre is sor került" - közölte a kisalfold.hu-val Milanovich Dominika, a projekt győri származású vezetője.


Ilyen volt az LMBTQI-emberek elfogadásáért állított a győri Baross úton!


Szombat, 15.55

Győr az első állomása a Magyar LMBT Szövetség "Itt vagyunk!" országjáró emberi jogi kampányának, melynek célja, hogy csökkentse a leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű, queer és interszex embereket érintő előítéleteket.

A szervezők most szombaton és vasárnap  (11-20 óra között) a Baross úton, a Megyei Könyvtárral szemben kihelyezett sátornál várnak minden érdeklődőt, aki többet megtudna az LMBTQI-emberekről és az őket érintő kérdésekről.

Minden látogató interaktív játékokban és érdekes beszélgetésekben vehet részt.


A nyitottság és a tolerancia jegyében meleg közlekedési lámpák működtek Bécsben idén májusban

A nyitottság és a tolerancia jegyében meleg közlekedési lámpák működtek Bécsben idén májusban

"A Magyar LMBT Szövetség `Itt vagyunk!´ országos emberi jogi kampány az LMBTQI-emberek láthatóságáért és társadalmi befogadásáért címmel egyéves szemléletformáló projektet valósít meg, melynek keretén belül a nyár folyamán tíz vidéki városba, valamint több fesztiválra is ellátogatunk" - kezdte portálunknak Milanovich Dominika, a projekt győri származású vezetője.

Leszbikusok és melegek elfogadásáért kampány rendeztek Győrben júniusban - a plakátokat ide kattintva tekinthetik meg!

"A hátrányos megkülönböztetés miatt sok esetben elszigetelten, rejtőzködve kénytelenek élni"

"Vidéken az LMBTQI-embereket övező csend fülsiketítő. A téma tabunak számít, nagy az információhiány és általában a kirekesztés mértéke is magasabb, mint a fővárosban.

Az, hogy nem látunk azonos nemű párokat kézenfogva sétálni a Baross utcán, az, hogy nem beszélünk a nemi identitás sokféle lehetséges megéléséről és kifejeződési formájáról, nem azt jelenti, hogy ezek a dolgok ne léteznének. Végképp nem azt jelenti, hogy ezek az emberek ne léteznének Győrben" - mondta Milanovich Dominka.

"Fontos hangsúlyozni, hogy LMBTQI-emberek az ország minden szegletében élnek. Nem mindig látjuk őket, mert a bántó előítéletek, a hátrányos megkülönböztetés miatt sok esetben elszigetelten, rejtőzködve kénytelenek élni. Nekik azt üzenjük: nem vagytok egyedül, itt vagyunk!" - zárta szavait az aktivista.


Erőszakos támadások, iskolai zaklatások

Kutatások szerint jelenleg minden harmadik LMBTQI-embert ér hátrányos megkülönböztetés, minden negyedik transz embert erőszakos támadás is.

LMBTQI-fiatalok iskolai zaklatásnak vannak kitéve diáktársaik, mi több, tanáraik részéről is olyan térben, mely a személyes fejlődésüket kellene, hogy szolgálja.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!