Győr és környéke

2017.07.04. 10:19

Ilyen lesz - szenzációs animációs videót mutatunk az új győri hídról

Az első nyilvános látogatói napot július 29-én rendezik.

Szeghalmi Balázs

Mint arról múlt héten beszámoltunk, az építők mostantól regisztrációhoz kötött túrákon mutatják meg az új győri híd építését a Mosoni-Duna partján. Az első nyilvános látogatói napot július 29-én tartják 9.30 és 15.30 között. Bővebb részleteket itt olvashatnak. A látogatáson való részvétel csak előzetes email alapján lehetséges. A jelentkezéseket a [email protected] email címre kell küldeni.


A mederhídhoz 11 sor, hatalmas acél-hídelemre van szükség. Ezeket a folyóparton szerelik össze, majd várhatóan ősszel tolják az új hidat a Mosoni-Duna fölé. A Hódút és a Strabag kivitelezésében készülő új győri műtárgy Magyarország hatodik leghosszabb hídja lesz 395 méterrel. Az építők szenzációs animációt tettek közé Facebook-oldalukon, melyben az első lépésektől az utolsókig nyomon követhető, hogyan készül Győr új hídja a keleti elkerülő befejező, harmadik szakaszán. További képeket ide kattintva tekinthetnek meg a hídépítésről.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!