Győr és környéke

2018.09.25. 14:24

Ilyen lesz a megújult marcalvárosi víztorony - leváltják a bordó színt

Maurer Dóra Kossuth-díjas grafikus útmutatásai alapján átfestik az marcalvárosi víztornyot. Az alpolgármester szerint a bordó "túl unalmas volt", s az Európa Kulturális Fővárosa pályázat kapcsán a létesítmény külső megújulásánál - melynek költsége 28 millió forint - a művészet felé fordulnak.

kisalfold.hu

"A marcalvárosi víztorony folyamatos felújítást, karbantartást igényel, most elérkezett a külső festés ideje" – mondta a keddi sajtótájékoztatón Radnóti Ákos alpolgármester. Hozzátette, a tervezéskor megfogalmazódott: "miért maradjon bordó, az túl unalmas".


A város az Európa Kulturális Fővárosa pályázathoz igazodóan inkább a művészet felé fordult, s konzulensként felkérték Maurer Dóra Kossuth-díjas képzőművészt. "A munka előkészítése már zajlik, a víztorony Győr újabb érdekes színfoltja lehet a művészetet is felhasználva" – mutatta a maketten az alpolgármester. 


Tőke László, a Pannon-Víz Zrt. elnök-vezérigazgatója hozzátette, idehaza csak Győrben és Szegeden működik kéttartályos víztorony. A marcalvárosi acéltartály korrózióvédelmének is most jött el az ideje: a 63 méter magas létesítmény kivitelezés november végéig tart, s összesen 28 millió forintba kerül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!