Győr és környéke

2018.08.02. 08:35

Így zárult az idei Művésztelep Győrben - fotók

Abstract címmel nyílt kiállítás a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeumban, a Magyar Ispitában, július 30-án. Az 50. Győri Művésztelepen született alkotásokat szeptember 2-ig lehet megtekinteni.

Ihász Nóra

A kánikula ellenére többen jöttek el, mint tavaly. Remélem jövőre is legalább ennyi érdeklődővel találkozunk, hiszen a Művésztelep évről évre tovább öregbíti Győr hírnevét

– mondta a megnyitón [namelink name="Radnóti Ákos"] alpolgármester.


[namelink name="Grászli Bernadett"] múzeumigazgató nagy örömmel köszöntötte Hajdu István műkritikust, a Balkon kortárs művészeti folyóirat főszerkesztőjét, aki a kiállítást megnyitó beszédében az absztrakció fogalmáról értekezett.

 

Fotók


Majd ismét megragadva a szót, a múzeumigazgató a következőket mondta.

A háromhetes Művésztelep során remek alkotások születtek. Minden kollégának szeretném megköszönni a munkáját. A kiállító művészek között szerepel Bernát András, Erdélyi Gábor, Fehér József, Forgó Árpád, Halmi-Horváth István, Szabó Dezső, és Varga Bertalan.

Az alkotásokat körülbelül 50-60-an tekintették meg a „0. napon", de szeptember 2-ig még mindenkinek lesz ideje bepótolni azt az élményt, amit a geometria és az absztrakció témái köré font művek adhatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!