Győr és környéke

2016.12.01. 19:45

Hajléktalan fagyott meg a győri kórház területén

Egy halott embert találtak a Petz-kórház területén lévő egyik, nem gyógyításra használt épületében.

kisalfold.hu

Az korábban a sportpályához tartozott, de felvonulási épületként is funkcionált. 


Úgy tudjuk, egy hajléktalan lehetett a hideg áldozata, aki nem a kórház tudtával jutott be a fűtetlen épületbe. Nem is tudtak róla. Dr. Tamás László János főigazgató megerősítette mindezt, hozzátéve, hogy azt az ingatlanrészt jelenleg egy sportkör bérli. A rendőrség közigazgatási eljárás keretében vizsgálja az ügyet, bűncselekményre utaló jel ugyanis nem merült fel.


Sütő Csabát, a likócsi hajléktalanszálló vezetőjét az eset kapcsán kerestük, az illetőt ez alapján nem tudta beazonosítani. Elmondta ugyanakkor, hogy épp csütörtökön számolták össze ,hogy 143-an vannak Győrben az utcán, de a látenciával együtt százötvenre biztosan becsülhető azoknak a száma, akik fedél nélkül, vagy fűtetlen helyen, hajléktalanként tartózkodnak kint.


A segítőház igazgatója hangsúlyozta, hogy nem feltétlenül segítség az, ha valakinek megengedik, hogy egy használaton kívüli épületbe beköltözzön. Egy tapasztalatlanabb embernek ugyanis ez életveszélyt jelenthet. Az igazán profik, már rég elkezdték a felkészülést a hidegre.


Sütő Csaba például egy olyan párostól jött, amikor telefonon elértük, akik egy régi Polski Fiatban csináltak maguknak szállást. Mint a csigák gubóznak be ott a takarók közé - kitanulták, tudják a módszert.


A krízisszálló közben 75 százalékos kihasználtsággal működik a Győr melletti hajléktalanszállón. Lenne tehát hely azoknak, akik a hideggel szemben  nem tudnak még hatékonyan védekezni. Az élet mindennél fontosabb, hallgassák meg az igazgató tanácsát, menjenek biztos helyre.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!