Győr és környéke

2018.06.12. 09:39

Gyorsulási verseny Győrben - a rendőrség nem nyomoz, de sűrűn traffizik az Új Bácsai úton

Hétköznap 5000-7000 autó közlekedik az Új Bácsai úton. A forgalom növekedésével egyre több sofőr feszegeti a sebességhatárokat. Akadnak extrém esetek is.

Szeghalmi Balázs

A filmek és a valóság


Június elején történt, hogy két fekete autó egymás mellé sorolt az Új Bácsai úton szombaton. Autóversenyekhez hasonlóan felvették a rajtpozíciót, majd motordübörgés közepette gyorsulni kezdtek Bácsa irányába. Az Olvasói felvételen az látható, hogy a rajt után pár másodperccel követte őket egy "arra tévedt" személyautó Győr felől.


Filmekben általában erős nyitányt adnak az utcai gyorsulási versenyek, a való életben neccesebb a történet. Mi történik, ha nem a "versenyzők" mögött halad valaki az Új Bácsai úton, hanem szemben? Fényes nappal van esély erre.

 


Feszegetik a határokat


Az eset kapcsán - a rajtot rögzítő videót több mint 14 ezren látták a YouTube-on - megkerestük a megyei rendőr-főkapitányság sajtóosztályát. Indítottak eljárást? - kérdeztük. A válasz: nem. "Az utóbbi években nem jutott tudomásunkra illegális utcai gyorsulási verseny Győrben" - tették hozzá.


Igaz, a rendőrök viszonylag gyakran mérik a sebességet az Új Bácsai úton. Ez sem a véletlen számlájára írható. Annak ellenére feszegetik a határokat itt többen, hogy a Ladik utca és a Külső-Bácsai út között, azaz a két körforgalom között 70-nel lehet menni. Ezen a szakaszon nincs kereszteződés, nincs gyalogátkelőhely, a jogszabály ilyen helyszínen megengedi az emelt szintű sebességkorlátozást.


Az egyedüli fegyver


Az Új Bácsai úton történt az emlékezetes előzés a kék Mustanggal tavaly. Közúti veszélyeztetés bűntettének megalapozott gyanúja miatt a győri rendőrség nyomozást indított egy éve. Kérdésünkre azonban tavaly év végén arról tájékoztattak: felfüggesztették a nagy port felvert "mustangos" ügyet.


Jelenleg úgy tűnik, az Új Bácsai úton történő durva előzések vagy akár gyorsulási versenyek ellen az egyedüli fegyver a traffipax. Múlt szombaton három, hétfőn két és fél órán át vadászták a gyorshajtókat a rendőrök itt. Három nap alatt tehát kétszer ellenőrizték az autósok sebességét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!