Győr és környéke

2019.02.27. 19:57

Győri fotóst díjaztak a 2019-es Sony World Photography Awardson - íme a győztes kép

Nemes Zoltán 'mettor' győztes képe az olajgyári kémény felrobbantásáról készült.

kisalfold.hu

A Sony és a 62 ország helyi fotós közösségeit támogató World Photography Organisation nyilvánosságra hozta a Nemzeti Díjak győzteseit. A Nemzeti Díjat Magyarországon 2019-ben Nemes ‘mettor’ Zoltán nyerte el - olvasható a sajtóközleményben. 


Nemes Zoltán Győr, 2018. március 23. 11:03:39 című képét a legjobb Magyarországon élő magyar fotós által készített képnek választották, amely a Sony World Photography Awards Nyílt versenyében is megméretteti magát.

Fotó: Nemes Zoltán ´mettor´

Fotó: Nemes Zoltán 'mettor'

A győri Nemes Zoltán 'mettor' győztes képe a Győr-sziget városrészen található növényolajgyár utolsó kéményének lebontását mutatja be, megörökítve ezzel azokat az emblematikus emlékeket, melyek a régi győri ipari városrészhez köthetők - írja a pixinfo.com.


A Nemzeti díj nyerteseként Nemes ‘mettor’ a Sony legújabb képalkotó eszközeivel gazdagodik. Fényképe április 18. és május 6. között megtekinthető lesz a Sony World Photography Awards londoni kiállításán, valamint bekerül a 2019-es hivatalos évkönyvbe is.


A World Photography Organisation által szervezett Sony World Photography Awards a világ egyik legfontosabb fotós eseménye. A névadó főszponzorral, a Sony-val közösen már 12. alkalommal rendezik meg a négy versenyt magába foglaló fotópályázatot: Professzionális (több képből álló portfóliót díjaznak), Nyílt (egy képből álló portfóliót díjaznak), Diák (tudományos intézmények számára kiírt pályázat) és Ifjúsági (12 és 19 év közötti korosztályba tartozó fiatalok pályázhatnak). 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!