Győr és környéke

2019.01.14. 08:48

Győri férfitól csalt ki 48 millió forintot egy nő, aki soproni varrodatulajnak adta ki magát

Az elkövető egy jól működő soproni varroda résztulajdonosának adta ki magát és a varroda működésével kapcsolatban kérte az összegeket.

kisalfold.hu

A Győri Járási és Nyomozó Ügyészség vádiratának tényállása szerint a jelenleg 42 éves nő öt részletben vette át a 2.200.000 és 14.000.000 forint közötti összegeket Győrben 2015 decembere és 2016 februárja között. Azokat különböző célokra kérte kölcsön: üzlettárs kivásárlása, ipari varrógép javítása, anyagbeszerzések. A nő a Kft. 50 százalékos üzletrészét is felajánlotta a férfinak, amiben 40 millió forint ellenében meg is állapodtak - közölte az ügyészség hétfőn.


A nő a valóságban semmilyen kapcsolatban nem állt a kölcsönök tárgyát képező Kft.-vel. A neki átadott összesen 48.200.000 forintot saját céljaira költötte, majd a férfi számára elérhetetlenné vált - olvasható a közleményben.


Az ügyészség a nőt jelentős kárt okozó, üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett csalás bűntettével vádolja. A büntetési tétel két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés.

Illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!