Győr és környéke

2017.01.24. 10:56

Győrben járt a bükki füvesember - fotók

Bükkszentkereszten él és a 89. évében is folyamatosan dolgozik Szabó György, ,,a bükki füvesember", aki első pillantásra letagadhatna vagy harminc évet.

Harcsás Judit

Vissza a természetbe! - Igazi gyógynövény-nagyhatalom lehetnénk


A Kamrai Szalon vendégeként és mindenki „Gyuri bácsijaként" mesélt hétfőn a gyógynövények áldásos hatásáról, mindarról, amit a betegségek és a gyógyulás kapcsán a gyógynövényekről, -teákról tudni lehet.


„Mintha látnám a növényt" – állítja a Magyar Örökség-díjas természetgyógyász, aki hatéves korában a nagyanyjától tanulta el, amit csak lehetett. Érdekelte a növények gyógyhatása, milyen betegségre, melyik zöld lehet hatásos és persze mindig foglalkoztatta: miért van ennyi beteg?

Győrben járt a bükki füvesember




- A kereskedelemből mentem nyugdíjba, de a gyógynövényekkel való foglalatosság máig kitölti az életemet, s immár a családomét: a lányomét, az ő családjáét is. Kijártam a piacra: tanultam, figyeltem, képeztem a már meglévő tudásomat. Igyekszem átadni a tapasztalatomat. Ma már nem győzök eleget tenni a meghívásoknak: Szlovákiában és Erdélyben is épp úgy tartok előadásokat, mint a hazai településeken. Tanácsaimmal segítek a betegeknek, vagy a már lábadozóknak. A gyógynövényeimet ma is én gyűjtöm. A tudásomat négy éve Magyar Örökség-díjjal ismerték el, - kötelességem visszaadni ezt valamilyen formában azoknak, akik a bizalmukkal megtisztelnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!