Győr és környéke

2019.08.21. 09:25

Győrben az út közepén sétált és lövöldözött egy férfi, rágógumit emelt el egy benzinkútról

A benzinkúton a férfi magához vett egy csomag rágógumit és egy doboz energiaitalt.

kisalfold.hu

A Győri Járási Ügyészség garázdaság bűntettével, fegyveresen elkövetett rablás bűntettével és lőfegyverrel visszaélés bűntettével vádolja azt a férfit, aki tavaly ősszel Győrben az egyik út közepén megállásra kényszerített egy autót, majd kirabolt egy benzinkutat - közölte a megyei főügyészség szerdán.

A vádirati tényállás szerint a 65 éves férfi a cselekmény reggelén lőfegyverrel a kezében sétált az egyik győri út közepén, majd a vele szemben érkező autót megállásra kényszerítette. A jármű az elkövető előtt megállt, a férfi kétszer a levegőbe lőtt, majd tovább sétált a közeli benzinkút irányába. Az autó vezetője félelmében a járművébe zárkózott és értesítette a rendőrséget.


A benzinkúton a férfi magához vett egy csomag rágógumit és egy doboz energiaitalt, amikkel távozni akart. Mikor a személyzet felszólította a fizetésre, megmutatta a nála lévő maroklőfegyvert.

Az ügyészség fotója


Az elkövetőt a hatóságok a helyszínen elfogták.


A korábban letartóztatás, jelenleg bűnügyi felügyelet hatálya alatt álló elkövetővel szemben tizenöt év szabadságvesztés is kiszabható - olvasható az ügyészség közleményében.

Illusztráció/pixabay

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!