Győr és környéke

2018.08.31. 09:31

Győr közelében több mint lassítja a közlekedést a félpályás útzár egy hídon - videók, fotók

"A hídfelújítás, ami az abdai elágazás és az M85-ös között, a vasúti sínek felett zajlik, július végén kezdődött. Azóta félpályás útzár van érvényben, a kocsisor egyre hosszabb" - kezdte Olvasónk, Takács Gábor. Utánajártunk, miért halad vontatottan a munka a fontos közlekedési csomópontnál.

Szeghalmi Balázs

Súlyos torládások becsengetés előtt


"Az első hetekben látványos munka folyt, aztán mintha megállt volna az élet. Érthetetlen, hogy a reggeli és délutáni csúcs idején súlyos torlódást okozó szakaszon miért nem dolgoznak hatékonyabban. Naponta ingázom Győrbe. Az autók az 1-es főút abdai kereszteződéséig, a másik oldalon az autópálya lehajtó körforgalmáig torlódnak. A felüljáró helyreállításának közel-távol nem látni a végét. Már a vakáció idején 20 perccel korábban kellett indulnom, hogy időben beérjek a munkahelyemre" - mondta Takács Gábor.

 


Az ÉNYKK lépett


A nyári szünidő lassan véget ér, jövő héten kezdődik az iskola. Így a kocsisor még tovább araszol majd az hídhoz. Az ÉNYKK lépett, hogy a helyközi járatok hellyel-közel tartsák a menetrendet. A társaság közölte: hétfőtől a forgalmi torlódás elkerüléséért a buszok többsége Ikrényen át jár. Ez alól kivételt képeznek azok a járatok, amelyek útba ejtik "Győr, 1-es út kereskedelmi telep", "Abdai elágazó" és "Ikrény, Dózsamajor bejáró út" megállókat.


"A 85-ös főúton az abdai vasút feletti híd felújítása az országos burkolatjavítási program keretében zajlik. Itt összesen 1550 m hosszan történik a burkolat erősítése, az 1-es és 85-ös főút kereszteződésétől az M1-M85 csomópontig" - kezdte Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút szóvivője. Nyár közepén adtunk hírt legutóbb arról, hogy 25 szakaszon, 52 km-en teszik rendbe Győr-Moson-Sopron megye úthálózatát idén. A korszerűsítésnek része a szóban forgó híd is, de vissza az alapproblémához.

 


Éjszakai meló


A felújítás első része szeptember közepén zárul, ezután kezdődhet a második ütem. Miért nyúlnak ilyen hosszan a munkálatok? - kérdeztük. "A vasúti főpálya feletti egyes munkafolyamatok kizárólag a MÁV felügyelete mellett végezhetők. A vasút több esetben éjszakai és hajnali felsővezeték feszültségmenetesítés és vasúti vágányzár biztosítása mellett engedélyezte a munkát a hídon. A kivitelező összetett, nehezen ütemezhető hídfelújítást végez. Nem az útépítő szakemberek hiánya miatt történik ilyen ütemben a korszerűsítés itt" - válaszolta a Közút szóvivője.

 

Leghamarabb november közepén érhet véget a 1,5 km rendbetétele. Addig a híd közelében marad a türelem az autósoknak. Fotó: Cseh Róbert

 

Tájékozódjanak utazás előtt


A közlekedők utazás előtt tájékozódjanak az aktuális forgalmi helyzetről az Útinformnál a 06-1-336-2400-s telefonszámon vagy a www.utinform.hu oldalon - tanácsolja a Közút.


Igaz, a reggeli és délutáni csúcs idején fix 1-es, mi vár ránk itt.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!