Győr és környéke

2018.01.16. 09:36

Gyilkosság Láziban: miután a földre zuhant, meg is rugdosta, majd ököllel ütötte a testvérét

Előzetes letartóztatásba helyezte a Győri Járásbíróság nyomozási bírója a 26 éves férfit, aki a gyanú szerint szombaton halálra verte féltestvérét a bakonyaljai Láziban. A határozat egyelőre nem jogerős, ő és védője megfellebbezték.

kisalfold.hu

A Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség indítványára előzetes letartóztatásba helyezte kedden a bíróság a testvérgyilkosság gyanúsítottját, aki a nyomozás első információi szerint egy egész napos közös italozás után veszett össze a nála jóval idősebb bátyjával, s jelen volt idős apjuk is. Az elfajult vita hevében a hűtőnek lökte féltestvérét, s miután a földre zuhant, meg is rugdosta, majd ököllel többször arcon ütötte – derült ki a főügyészség tájékoztatásából.


Később – azt állítják – az édesapa javasolta, hogy a még lélegző sértettet húzzák be a szobába és fektessék ágyba. Így tettek, de sajnos az áldozat az éjjel meghalt a fejét ért sérülések miatt.


 

Fotók: HBE


Az ügyészség álláspontja szerint az 5 évtől 15 évig tartó szabadságvesztéssel büntethető bűncselekmény esetében tartani lehet a gyanúsított szökésének, elrejtőzésének, valamint a tanúk befolyásolásának veszélyétől. 


Ezt osztotta a járásbíróság is, amely több mint félórán keresztül hallgatta meg a bilincsben elővezetett fiatalt. A viszonylag alacsony termetű, de a Kisalföld által hétvégén megkérdezett helybéliek szerint problémás és agresszivitásáról ismert férfi egyelőre rács mögött marad, mert a bíró is úgy látta: túl nagy a bűntett tárgyi súlya. Ráadásul – megélhetése nem lévén –  oda menne vissza, ahonnan jött, s befolyásolhatná apját. Ahogy – szólt az indoklás – megpróbálhatja akaratát érvényesíteni a lakókörnyezetében is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!