Győr és környéke

2018.10.03. 08:30

Gyermekrajzok borítják be a győri Kovács Margit-iskola auláját - fotók

Nemzetközi gyermekrajz-kiállítás nyílt a győri Kovács Margit-iskolában. A válogatás a Csallóközi Színes Ceruzák elnevezésű versenyre beérkezett rajzokból készült és október 31-ig megtekinthető.

Ihász Nóra

A Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér sokadik alkalommal bonyolítja le a Csallóközi Színes Ceruzák vándorkiállítását, amit a marcalvárosi helyszín után Gyárvárosban is megnézhetünk.

 

Fotók


Az október 2-i megnyitón fellépett a Kovács Margit-óvoda tánccsoportja, majd Zavadilné Kovács Zsuzsa intézményvezető helyettes a következőkkel köszöntötte a vendégeket.

 

Ez a szín kavalkád mindenkit magával ragad. A gyermekek derűje benne rejlik a képekben. Minden résztvevő nyert a versennyel, hiszen átélték az alkotás örömét.

A Csallóközi Népművelési Központ igazgatója és munkatársai szintén részt vettek a megnyitón.


Jana Svetlovská igazgató szerint ez a verseny és vándorkiállítás nemcsak az óvodásoknak szól, hanem nagyon szép üzenettel bír a felnőtteknek is arról, hogy milyennek kellene lennie a világnak.

 

A Csallóközi Színes Ceruzákat 19. alkalommal rendezték meg Dunaszerdahelyen, és eddig összesen 33 ezer versenyző volt 19 országból.

A Kovács Margit-iskolában látható kiállítást Borsi Róbert, önkormányzati képviselő nyitotta meg, aki arra hívta fel a figyelmünket, hogy győri gyermek is van a verseny helyezettjei között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!