Győr és környéke

2019.01.07. 07:22

Gyermekkori barátok voltak: két tizennyolc éves fiú halt meg Bőnynél

Két autó ütközött össze szombaton délután Bőny és Győr között, a 8136-os úton. A Volkswagent vezető 18 éves fiú és utasa - gyerekkori barátja és volt osztálytársa - a helyszínen meghalt.

Gyurina Zsolt

A Seatban ülők már túl vannak az életveszélyen. Az áldozatok banaiak; a településre mély gyász ereszkedett.


Szörnyű tragédia történt szombaton délután negyed négykor Győr közelében: két tizennyolc éves fiatal élete ért véget a havas aszfalton. Egy Volkswagen tartott a 8136-os jelzésű úton Bőny felől Győrbe, amikor nem sokkal az autópálya előtt eddig tisztázatlan okból áttért a szemközti forgalmi sávba és a szembejövő Seatnak vágódott.


A balesetben a Volkswagen vezetője és utasa olyan súlyos sérüléseket szenvedtek, hogy a helyszínen életüket vesztették. A balesethez riasztott győri hivatásos tűzoltók egy embert feszítő-vágóval szabadítottak ki a Seatból. Az érintett útszakaszt hosszú órákra, este hétig teljes szélességében lezárták.

 A Volkswagenben ülők oldalról kapták a végzetes ütközést, a baleset oka még nem ismert. Fotó: Police.hu

Úgy tudjuk, hogy két 18 éves fiatal hunyt el a tragédia során, mindketten a közeli Bana lakosai. Tudomásunk szerint a járművet vezető fiatal szüleinek egyetlen gyermeke volt – a tragédia híre ennek hallatán még inkább szíven üti az embert. Barátjának egyik szülője külföldön dolgozik. Az áldozatok gyermekkoruk óta ismerték egymást, jóbarátok voltak, egy osztályba jártak a győri Bercsényi-iskolában. Májusban együtt ballagtak el, vágtak neki a nagybetűs életnek, amely fájdalmasan rövidre szabatott nekik.


Az ütközés során a Seat vezetője és utasa is megsérült, őket a mentők kórházba vitték. A sofőrt, egy 38 éves férfit könnyebb sérüléssel, kulcscsonttöréssel szállították kórházba, a mellette ülő 35 éves nő azonban súlyos sérüléseket szenvedett. „Végtagsérülését és hasi sérülését kellett ellátni, utóbbi miatt kollégáimnak meg kellett operálni, ez szerencsésen megtörtént, a nő állapota stabil, nincs életveszélyben" – mondta el lapunk kérdésére prof. Oláh Attila, a győri Petz Aladár-kórház orvos igazgatója.

Tragédia - halálos baleset történt Bőnynél, ketten vesztették életüket - fotók: Police.hu




Banán vasárnap megállt az élet, a településre mély csend zuhant. Sáhóné Horváth Márta, Bana polgármestere nem talált szavakat a tragédiára. „Az egész falut megrázta az eset, mindenki ismerte a két fiatalt, nyolcadikos korukig a helyi iskolába jártak, innét ballagtak el. Két olyan élet szakadt meg, akikre szép jövő várt, nem térünk magunkhoz" – közölte lapunkkal. A helyiek azt valószínűsítik, hogy a tinédzserek szórakozni indulhattak Győrbe a végzetes szombat délutánon. Úgy tudjuk, hogy az autót vezető 18 éves fiatal édesanyja sokkot kapott, amikor meghallotta a borzalmas hírt, és szintén ellátásra szorult. A két halállal járó karambol okát vizsgálja a rendőrség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!