Győr és környéke

2015.09.30. 12:59

Gyerekkutatók az Egyetemi Könyvtárban Győrben

Idén is elkápráztatta programokkal a Széchenyi István Egyetem azokat a látogatókat akik az immár 10. alkalommal megrendezésre kerülő Kutatók Éjszakáján vettek részt.

Tudósító

A nagy sikerű programhoz 5 éve csatlakozik az Egyetemi Könyvtár is ahol, négy, öt és hatodik osztályos tanulókból álló csapatok próbálhatták ki tudásukat. Az idén a rendezvényre a 10 csapat  tagjai győri, Győr környéki és mosonmagyaróvári iskolákból érkezett. Minden évben más-más téma köré szervezik a vetélkedőt, idén a közlekedésé és a járműveké volt a főszerep. A gyerekekre, tanári segítség nélkül, különböző interaktív feladatok vártak, ahol az egyéni tudás mellett a csapatmunka is kiemelt helyet kapott. Nemcsak a tudásukra, hanem kreativitásukra is szükség volt. Mindennapi, használt tárgyakból különféle járműveket készítettek, és a végeredmény, még a szervezőket is elkápáztatta. A vetélkedő első öt csapata között nagyon szoros volt a verseny.


 



I. helyezett: Fekete sereg (Fekete István Általános Iskola, Mosonmagyaróvár)

II. helyezett: Kisokosok (Petőfi Sándor Általános Iskola, Rábapatona)

III. helyezett: Pindurok ((Fekete István Általános Iskola, Mosonmagyaróvár)

IV. helyezett: Agymenők (Petőfi Sándor Általános Iskola, Győr-Ménfőcsanak)

V. helyezett: Gönyűi hajósok (Széchenyi István Általános Iskola, Gönyű)


A program sikerességét jelzi az is, hogy sok gyermek már most tervezi a következő évi folytatást, és szeretnék ha  hetedik, nyolcadik osztályosok is részt vehetnének a programon.

Dániel Viktória

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!