Győr és környéke

2015.08.11. 12:22

Fúzió: megszűnik több bankfiók

Augusztus végén egyesül a tervek szerint a Nyúl és Vidéke Takarékszövetkezet, valamint a Pannon Takarék Bank. A fúzió több fiók megszüntetésével, összevonásával jár.

Mireider Máté

A Kisalföld információi szerint a Nyúl és Vidéke Takarékszövetkezet a közeljövőben beolvad a Pannon Takarék Bankba.

Értesülésünk helytállónak bizonyult. A tervek szerint ugyanis augusztus 31-én egyesül a Pannon Takarék Bank Zrt. és a Nyúl és Vidéke Takarékszövetkezet. A művelet a megyében Nagyszentjánoson és Bőnyön a fiókok megszüntetésével jár, de Győrben is változások lesznek.
Az összevonások során a jobb műszaki adottságokkal rendelkező kirendeltségeket üzemeltetik tovább.

A Pannon Takarék Bank Zrt. elnöke, Hartmann Imre megkeresésünkre elmondta: az egyesülést követően a fiókhálózat működésében több, költséghatékonysági és földrajzi szempontot figyelembe vevő változás jön.
– A Pannon Takarék Bank banai és a Nyúl és Vidéke Takarékszövetkezet bőnyi kirendeltségét összevonjuk és Banán üzemel tovább, mint ahogyan a Pannon Takarék Bank nagyszentjánosi és a Nyúl és Vidéke Takarékszövetkezet gönyűi kirendeltségét is, ami ezentúl Gönyűn üzemel. A Pannon Takarék Bank Győr, Árpád úti és a Nyúl és Vidéke Takarékszövetkezet Győr, Schweidel utcai kirendeltségét is összevonjuk, mely szeptembertől ideiglenesen – az Árpád úti fiók felújítása alatt – a Schweidel utcában működik majd. Az Árpád úti felújítást követően a fiók a végleges helyére, az Árpád útra költözik vissza – tájékoztatott Hartmann Imre.

– Természetesen egy ilyen változásnál érkeznek panaszok, de nem tömegesen. Az ügyfelek többsége megérti, hogy bankfiókot fenntartani nagyon költséges és nem racionális egymástól néhány kilométerre egységeket üzemeltetni. Az összevonások során a jobb műszaki adottságokkal rendelkező kirendeltségeket üzemeltetjük tovább (Bana, Gönyű). A nagyszentjánosi ATM továbbra is a helyén marad és működtetjük – tette hozzá Hartmann Imre.

Hamarosan – és ideiglenesen – átkerül a Schweidel utcába a Pannon Takarék Bank győri kirendeltsége, de két vidéki fiók is megszűnik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!