Győr és környéke

2017.04.05. 16:20

Freddie-t kérdezték olvasóink, megtudtuk: készül angol albuma, a VOLT-on idén is zenél

Fehérvári Gábor Alfréd, és zenekarának tagja, Szebényi Dániel válaszoltak olvasóink kérdéseire.

---

Kovács Adél vagyok, 14 éves, Cegléden lakom és Freddie a kedvenc előadóm ❤  A kérdéseim: a későbbiekben tervezel olyan dalokat, melyeket te vagy a zenekarral együtt írsz? Lesz még közönségtalálkozó?


Kedves Adél, amennyiben már megvan a lemezünk, úgy a stáblistát végigolvasva láthatod, hogy vannak dalok melyeket vagy én, vagy mi, a zenekaron belül írtunk, remélem ezek is tetszenek vagy tetszeni fognak :)


Vezettél már egyedül? Nem ijesztő? 


Természetesen, de egyáltalán nem ijesztő, nagyon élvezem :)

Fehérvári Gábor Alfréd, és zenekarának tagja, Szebényi Dániel válaszoltak olvasóink kérdéseire.  Fotó: Mészáros Mátyás

Freddie és Szebényi Dániel válaszoltak olvasóink kérdéseire. Fotó: Mészáros Mátyás

---

A következő üzenetet szánom Freddie és a zenekar számára:


Először is szeretném megköszönni, hogy az elmúlt évemet mozgalmassá és tartalmassá tettétek az együtt átélt koncertélmények alkalmával. A Pioneers nagyon sokat jelent nekem, mindenhová elkísér. 


Kérdésem, hogy érlelődik-e már a második album és lesznek-e rajta általad jegyzett dalok, akár a zenét, akár a szöveget illetően? Személy szerint nagyon örülnék neki!  Sok szeretettel várunk Benneteket Pécsre!  Péterfi Gabi     


Természetes, hogy több félbemaradt dalunk is vár arra, hogy befejezzük, ezeket tovább finomítjuk, és attól függetlenül, hogy a közeljövőben nem lesz második album, az ehhez tartozó anyag folyamatosan készül. Telik a naptárunk szépen, azonban Pécsre egyelőre nem kaptunk meghívást, reméljük ez hamarosan változik. Villányra vezet majd augusztusban az utunk :)


--- 

Mennyire szereted a klipforgatásokat, könnyen megy a "színészkedés"? A Csodák videója gyönyörű, a dalról nem is beszélve! Puszi: Éva


Kedves Éva, ezt bóknak veszem, mert bár nem vagyok valami nagy színész típus, a forgatásokat nagyon is élvezem, remélem, én is hozzá tudok tenni a kliphez és a látvány-beli élményhez :)


---

Freddie, úgy olvastam, jól tudsz főzni! :) Kit hívnál meg szívesen egy vacsorára?


Danikával most beszéltük meg, hogy kellene egy főzőcskézős est :) Őt például mindig szívesen látom :)

---

Sziasztok! Én Danikától szeretném kérdezni, hogy milyen a közös zenélés Freddie-vel?  Illetve az albumon is szerepel, az 5 perc c. dal zenéjét Danika szerezte, nagy kedvencem, gratulálok hozzá! Ezen a téren is várható folytatás? Kösziiii :)


Freddie-vel olyan zenélni, mint ahogyan a színpadon látható. Alázatos és egyben nagyon szórakoztató (jó értelemben). Rengeteg dal, dalötlet, vázlat van a zenekari műhelyben, mindenképpen lesz folytatás, örülök, hogy tetszik! :) Dani 


---

Szia Gábor!


Először is gratulálok a Csodák kliphez, csodaszép lett! :) A nézettség is azt mutatja, hogy telitalálat lett, bár a dal magában is egy remekmű. Régebben volt róla szó, hogy a Pioneer CD megjelenik online felületen angolul is. Ez várható? Nagyon jól sikerült a Dalban a szimfonikusokkal közös fellépés. Nem tervezel esetleg egyszer egy ilyen koncertet, ahol a dalokat ilyen köntösbe öltöztetitek? :)  Tavaly szinte az összes hazai nagy zenei fesztiválon felléptetek. Idén várható valami ezen a  téren? Sok sikert az Eurovíziós szakkommentárkodáshoz is, reméljük onnan sokat jelentkezel.  Ölelés! Kuruczné Fehér Bea  


Köszönjük szépen :) Igyekeztünk harmóniát teremteni a dal és a klip között, és örülök, ha ez sikerült. Természetesen nem csak kacsa volt a hír, noha kicsit csúsztak a véglegesítés kapcsolatos teendők, de hamarosan kész vagyunk és lesz angol lemez is. Imádtam a szimfonikus verziót, szeretnék majd ilyen jellegű koncertet, ám úgy gondolom ehhez legalább 5-6 éves munkásság kell, hogy megállja a helyét. Nagy örömünkre szolgál, hogy a Volt fesztiválra már meg is történt az időpont egyeztetés, reméljük, hogy a többi fesztiválon a tavalyihoz hasonlóan szerepelhetünk :)


---

Hello Freddie! Mint Eurovízió-fan kérdezem, hogy az idei dalok közül van már kedvenced? :) Mi imádtuk a Pioneert, és zseniálisan adtad elő! Szerintem kommentátorként is jól szerepelsz majd! Izgulsz?


Új kihívás, és mint ilyen nagyon szeretem, és kíváncsian várom. Őszintén szólva Jocinak szurkolunk innentől kezdve, sokkal kevésbé érdekel a többi dal. Vannak meghökkentő dalok számomra, de a tavalyi mezőnyből több volt amely igazán tetszett. Köszönöm a bizalmat a kommentátori szereppel kapcsolatban, bízom abban, hogy minőségben fel tudok nőni a feladathoz. :)

---


Szia Freddie! Néha kicsit kiborítom a szomszédokat azzal, hogy túl hangosan hallgatom a Mary Joe-t , az Ez a vihart, a Na Jó, Hellót vagy a Csodákat - most ezek a legkedvesebb dalok az albumról, de a helyzet naponta változik :D  De szerintem ők is szeretik! Te mitől tudsz kiborulni? Vagy mi lehet a legzavaróbb tulajdonságod? Köszönöm, ha válaszolsz! Ildi


Nagyon örülök, hogy folyamatosan hallgatod a dalainkat, és bízom benne, hogy ettől függetlenül a szomszédoknak sem megy el a kedvük tőlem :) Igazából azt hiszem, hogy néha türelmetlen vagyok, ami frusztráltsággá fajul és ilyenkor nyers tudok lenni, amit magam sem szeretek, mert én generálom és nem a másik tehet róla... igyekszem azért a lehető legkevesebbet türelmetlenkedni :P :) 


----

Sziasztok! Mi volt eddig a legviccesebb "bakitok" egy fellépésen? Üdv.: András


Ez remek kérdés! Nekem a kedvencem az volt amikor egy dalt egy olyan gitáron kezdte el játszani a gitárosunk amely fél hanggal feljebb volt hangolva, tehát nem ahhoz a dalhoz. Végig magasabban kellett énekelni, de hát mint mondtam szeretem a kihívásokat, nevettünk egyet és lenyomtuk a Sex on fire-t :)

----


Szia Freddie!!


Szeretnék Neked előre is Nagyon Boldog Születésnapot kívánni!! Váljon valóra minden álmod, és érj még el nagyon sok sikert,a gyönyörű szépen felfelé ívelő pályádon!!! Szép napot Neked is és Danikának is!!��


Nagyon-nagyon szépen köszönöm, bízom benne, hogy hamarosan egy győri koncert keretein belül pótlólagosan is, de megünnepelhetjük :)


----


Bokor Anna:  Még tavaly azt mondtad egy interjúban, hogy a Na jó, Hellónak már kész az angol változata. Az miért nem került fel az albumra? Majd később meg fog jelenni? Lesz még több angol nyelvű dalod?


Szia Anna, gyakorlatilag tavaly május óta kész az angol verzió, de koncepció volt, hogy csak az angol lemezre kerül fel a dal :) Pici türelmet kérünk még ezzel kapcsolatban :) Egy egész lemez lesz angol :)

----


Szia Freddie! Először is azt szeretném mondani, hogy a posztjaid elején szerintem nagyon is írd oda mindig a "drágák" kifejezést, mert ez egyedivé tesz és ne foglalkozz mások véleményével. A kérdésem pedig az, hogy mikor jössz Debrecenbe? Úgy tudom, hogy ide is fogsz jönni a helyi rádióba:) További szép napot neked üdv. Fegyver Zsani


Őszintén szólva, épp elhatároztam, hogy visszatérek a Freddie Fanok nyitáshoz, mert ez az eleje óta én vagyok... a drágák nekem művi, és bár megpróbáltam de nem érzem magaménak... Sokan használják ahogy az "Ölelés" elköszönést is, azonban azt szintén én kezdtem el :) Az nem baj ha tőlem átvesznek valamit, de én nem szeretnék mástól átvenni manírokat :) A freddie Fan pedig azért az ami, mert ki nem állhatom a rajongó szót :) Jól tudod bizony, Debrecenbe is megérkezünk a médiaturné keretein belül :)


----


Fiúk, emlékeztek rá, hogy mi volt a jeletek az oviban?  :D :D


Nekem horgászbot, a Danikának szerintem sonkás-szendvics :) <3 :)


Az online interjú véget ért. Freddie-hez közben még érkezett egy koreai és egy német rajongótól is kérdés, ezekre hamarosan válaszol. :) Köszönjük olvasóink kérdéseit!


Előzmények:


Freddie első albuma novemberben jelent meg, a lemezen - olyan dalok mellett, mint a tavalyi Eurovíziós Dalfesztiválon versenyző Pioneer, a Mary Joe, a Na Jó, Hello, vagy a Neked nem kell - a Csodák is szerepel, amihez nemrég videoklip készült, a napokban volt a premierje

Freddie és a zenekar.

Freddie és a zenekar.

A győri énekes májusban visszatér az Eurovízióra, de ezúttal nem versenyzőként, hanem Rátonyi Kriszta oldalán közvetíti majd a magyar nézőknek a kijevi eseményeket. 


Minderről, az előtte álló időszakról, terveiről - vagy bármiről, amit szeretnének megtudni Freddie-ről :) - szerdán 12 órától kérdezhetik a kisalfold.hu olvasói a győri énekest. Zenekarának tagja, Szebényi Dániel is elkíséri Freddie-t Győrbe, így akár őt is lehet majd faggatni! 

Kérdéseiket elküldhetik már most az [email protected] címre, vagy feltehetik a hozzászólások között. Kérjük, az e-mail tárgya Freddie legyen. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!